Спопадения на Тонислав Йорданов и Преслав Боруков тимът на Арда

...
Спопадения на Тонислав Йорданов и Преслав Боруков тимът на Арда
Коментари Харесай

Арда победи Пирин с 2:0 в дебюта на Иво Тренчев

Спопадения на Тонислав Йорданов и Преслав Боруков отборът на Арда съумя да завоюва визитата си в осмия кръг на Пирин Благоевград в откриващ мач рунда с 2:0. Така отборът от Кърджали удължи серията на „ орлетата “, които в седем следващи мача не могат да запишат триумф в efbet Лига.

Това беше и формален дебют на Иво Тренчев отпред на благоевградчани.

Загубата остави „ орлетата “ на 15-ото място с 1 точка, до момента в който Арда е осми с 10 пункта и задмина с този триумф Левски и ЦСКА, съобщи Gong.bg.

В петата минутафутболисти и почитатели на двата тима стопираха играта и започнаха овации в поддръжка към легендата на българския футбол - Петър Хубчев, който се бори с подла болест.

Напълно предстоящо гостите бяха по-дейният тим в първите минути в Благоевград, но за Максим Ковальов нямаше доста работа за извършване, защото защитата на " орлетата " се беше позиционирала добре и само контролът на топката бе в интерес на Арда.

В 22-ата минута се видяудар на Лъчезар Котев, който бе блокиран, само че топката се върна към Тунгара. Малиецът стреля от междинна отдалеченост, само че Ковальов внимаваше и блокира настрана.

Натискът на кърджалийци продължи и седем след товаАрда стигна до извънреден късмет за откриващ гол, откакто Станислав Иванов бе открит след пас отляво в наказателното поле и стреля, само че топката бе отбита. Тя отиде към Котев, който с финт отстрани двама бранители на благоевградчани, след което шутира по земя с левия крайник, но Ковальов с ослепителен инстикт мазета топката.

Снимка: start-photo.bg

Шест минути преди края на първото полувреме Георги Кабаков уточни бялата точка за Арда. Иван Тилев стреля от придвижване, а топката срещна ръката на Александър Дюлгеров, след което пловдивският рефер отсъди дузпа за госта.Тонислав Йорданов извърши, а Ковальов мазета топката, която се върна към изпълнителя и той я довкара. При прегледа вратарят на Пирин не беше с един от двата крайници на голлинията, само че заради реализирането на гола, то отсъждането за попадение на Арда остана.

В 46-а минута Тонислав Йорданов прати топката за повторно във вратата на Пирин, само че се оказа, че се е намирал в състояние на засада

Второто полувреме стартира внимателно от двата тима, като Арда продължи да владее повече топката по отношение на противника, до момента в който " орлетата " опитваха да санкционират някаква неточност при защитните дейности на гостите, само че без необикновен триумф. Двадесет преди краяудар на Аюб Абу от придвижване отлетя прекомерно неопределено край вратата на Анатоли Господинов.

При последвалото нахлуване Преслав Боруков отстрани с едно придвижване двама бранители на Пирин и стреля с десния крайник, само че без да затрудни Ковальов.Изключителен късмет се откри пред Пирин в края на срещата, откакто висока топка се озова в резервата Велислав Минков, който стреля от въздуха, само че Джелал Хюсеинов в последния миг препречи да се случи избавяне от Господинов.

Пет преди края на двубояАлександър Дюлгеров се извиси над всички в наказателното поле на Арда при ъглов удар и стреля с глава, само че топката се отби в напречната греда на Господинов.

В 88-атаГостите убиха интригата в тази среща, откакто резервата Преслав Боруков реализира доста добър самостоятелен рейд през средата, след което с техничен изстрел прати топката в левия ъгъл на Ковальов за 2:0 в интерес на Арда.

В добавеното време на мачадомакините осъществиха извънреден гол в добавеното време посредством Любомир Тодоров, който прати по прословут метод топката във вратата на противника, само че реферът Кабаков анулира гола заради фал в офанзива.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР