Спомняте ли си репликите от песента на Висоцки: Някой друг

...
Спомняте ли си репликите от песента на Висоцки: Някой друг
Коментари Харесай

Google разработва система срещу нахални любопитковци

Спомняте ли си репликите от песента на Висоцки: „ Някой различен чете писмата ми, гледайки през рамото ми “? Скоро тези, които обичат да си навиват носа в кореспонденцията на други хора, ще изгубят тази опция. Поне що се отнася до електронното наличие.

Гугъл разгласи създаването на технология, която няма да разреши на непознати да гледат екрана на смарт телефон, таблет или преносим компютър от зад тила на потребителя. Тази функционалност обаче ще работи единствено на операционната система Chrome OS.

Почти всички хора се сблъскват със обстановка, в която някой шпионира какво прави или чете индивидът насреща. Това може да се случи на публични места и в превоза. Ако това е член на фамилията, такова шпиониране може да докара до персонални проблеми и спорове. И в случай че сътрудниците на работа се окажат нахални любопитковци, това като цяло може да бъде изпълнено с непредвидими последствия - от тъжби до шефовете до кражба на поверителна информация и приключването й към съперници.

Днес има такива механически средства за отбрана против любознание като поляризиращи филтри на екрана, които стесняват ъгъла на видимост, както и стратегии, които затъмняват екрана, оставяйки дребен прозорец за потребителя.

Разработената от Гугъл функционалност срещу привличане ще работи въз основата на камерата на устройството, както и на хардуерен модул, който може да употребява местни логаритми, с цел да открие наличието на други хора в фрагмента с изключение на потребителя. В този случай програмата освен ще затрудни други хора да четат наличието на екрана, само че и ще стартира да предизвестява потребителите за опасността от това. В взаимозависимост от настройките, особено уведомление, икона на око или яркостта на екрана може да бъдат понижени в лентата на положението. За да активирате функционалността, ще би трябвало да поставите отметка на „ Активиране на откриването на шпиониране “ в настройките. Ако не желаете да употребявате тази услуга, можете просто да я изключите.

За страдание в актуалното общество нашите персонални граници се нарушават все по-често. И появяването на сходни „ системи за отбрана “ е неизбежна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР