Спомняте ли си дните, когато единственият кросоувър на BMW беше

...
Спомняте ли си дните, когато единственият кросоувър на BMW беше
Коментари Харесай

Проектът Rockstar или най-мощното BMW - X8 със 750 конски сили

Спомняте ли си дните, когато единственият кросоувър на BMW беше X5? Оттогава броят на моделите с комерсиалните марки SAV (sports activity vehicle) и SAC (sports activity coupe) нарастна неимоверно. Изглежда, че гамата към този момент обгръща всеки вероятен сегмент на пазара на SUV-та - от компактните X1 и X2 с предно предаване до голямото X7.

Но BMW напълно не мисли да стопира. Вече ви разказахме за идното Х8, само че в този момент стана ясно, че сега компанията създава кросоувър с вътрешнозаводското название Project Rockstar. Според английското издание Autocar, " Рок звездата " ще бъде пълноценна наточена М-версия на към момента непредставения модел BMW X8.

Това ще е най-мощното серийно BMW, като ще разполага с хибриден силов тракт, съчетаващ 4.4-литров битурбо осмак с електрически мотор с 200 конски сили. Смята се, че последният ще е виновен за предните колела. При предпочитание може да се изключи, като по този начин големият автомобил с нараснала проходимост ще се задвижва единствено от задните колела.

По-рано се предполагаше, че системата за задвижване на четирите колела с опция за изключване на предния мост ще бъде заимствана от BMW M5, само че в този момент се оказа, че нещата са много по-различни. По предварителни данни систематичната мощ на BMW X8 M ще бъде към 750 к.с. По този метод това ще бъде най-мощната серийна " емка " в историята на марката.

Стандартното BMW X8, което ще се предлага в конфигурации с четири и пет места, ще влезе в произвеждане в края на идната година, само че може да бъде показано като първообраз още през 2020-а. M версията ще бъде показана към година по-късно, тя ще бъде извънредно и единствено във вид за четирима.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР