Сполети от Краков на Летище Бургас днес кацнаха първите туристи.

...
Сполети от Краков на Летище Бургас днес кацнаха първите туристи.
Коментари Харесай

С полети от Краков на Летище Бургас кацнаха първите туристи по Шенген

Сполети от Краков на Летище Бургас през днешния ден кацнаха първите туристи. Това е и първият полет от към този момент лятното разписание на аеропорта. 70% от пасажерите от и за бургаското летище са от и за Шенгенското пространство, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Първите туристи бяха посрещнати на летището в Бургас с атрактивен воден салют и шампанско . Очакванията са за лек растеж на трафика на аеропорта, като се резервира наклонността от последните четири години за най-вече полети от Полша, Англия, Чехия, Германия.
.
„ Новият развой, който ние би трябвало да направляваме е делене на пасажерите на два потока- Шенген и не Шенген. Стресът на пасажерите малко ще се снижи, защото пасажери от Шенгенското пространство няма да минават този граничен надзор. Бих споделил, че за пикови моменти те ще спестят към 20 минути ”, съобщи Георги Чипилски- шеф на Летище Бургас

„ Както в този момент кацна първият аероплан, уповавам се октомври да открием зимната чартърна стратегия, тъй като е доста значимо летището да работи целогодишно и както към този момент сме част от шенгенското пространство виждате какъв брой по-бързо туристите идват до дестинация Бургас ”, съобщи кметът на Поморие Иван Алексиев.
.
Полската туристка Гражина Томова съобщи, че през днешния ден е предходна доста бързо, до момента в който преди е чакала час и половина за инспекция на документи. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР