Спокойно, знам как да бия, така че да не личи.

...
Спокойно, знам как да бия, така че да не личи.
Коментари Харесай

`Знам как да бия, няма да ти личи`: Говорят още 2 жертви на насилника, пребил украинка - Разследване

" Спокойно, знам по какъв начин да удрям, тъй че да не проличава. Ще те вкарам в гипсово корито и ще " те лежа ". С този нож ще те разфасовам. "

Това са единствено част от думите, които Орлин Гигов споделя на жертвите си, до момента в който ги бие. Името му наскоро влезе в медиите, когато преби жена от Украйна в столичния кв. " Хаджи Димитър " и я изхвърли в безпомощно положение на стълбите.

Две от предходните жертви на Гигов се свързаха с OFFNews с молба да дадем публичност на историята им - с вярата, че ще получат правдивост. Такава търсят от години в битка с органите на реда и правосъдната система, само че уви, към този момент без триумф. Мъжът принудител е на свобода и - както се потвърди - продължава да натрупа жертви в " актива " си.

Мила и Мария (едно от имената е променено по молба на жертвата) описаха за ужаса и за борбата, която водят с юриста на Гигов и със съда. След случая от началото на януари тази година, когато Гигов преби 40-годишната украинка, първите две жертви на мъжа се свързват посредством общ прочут. 

По думите и на двете по време на побоите Орлин е бил под въздействието на опиати. 

Мила Пейкова е на 37 години и е културолог. Мария е на 39 години. Мъжът пребива Мила в неговия апартамент в столичния кв. " Младост ", който след това продава. Побоят над Мария е осъществен в кв. " Овча купел ", още веднъж в негов апартамент. 

" С Орлин бяхме дружно към година и половина. Посегна ми, до момента в който бяхме дружно. Разделихме се. Един ден - на Бъдни вечер, ме предложения на посетители " в името на положителните остарели времена ". Посегна ми... Събудих се на сутринта цялата в кръв. Веднага отидох в " Пирогов ", описа Мила. 

Подава тъжба, откакто двама служители на реда на входа я виждат и я питат желае ли да го направи . " Дори не се бях сетила за това ", добавя тя. След като го прави, Орлин Гигов се свързва с нея, моли я да отдръпна тъжба. " Опита да ме подкупи, изиска да не го осъждам, да не му продънвам живота, да помисля за двете му деца. " Жената дълго време се е чудила дали да заведе дело. 

" Но хората не се бият, не е обикновено и нищо не го оправдава. Сега се веселя, че заведох дело, тъй като се оказа, че и други дами след мен са потърпевши, несъмнено има и преди този момент ", споделя Мила. Възстановява се от контузиите от побоя шест месеца, три години по-късно още се възстановя душевен. 

" Докато ме биеше, ми споделяше: " Спокойно, аз знам по какъв начин да удрям. Няма да ти проличава ", споделя тя през сълзи. След случая негови познати почнали да я увещават да не го съди, тъй като е служител на реда. " Но той отново е човек, без значение дали е служител на реда, или не. По време на побоя бях със строшен крайник, бях безпомощна ", споделя Мила. 

Орлин Гигов заречен, че ще се поправи, ще посети психоаналитик: " Добре, че не му повярвах ". Като много жертви на принуждение, първото, което си помисля Мила е, че тя е отговорна и казусът е в нея. " Дали не му е харесала храната, нещо неверно ли споделих ", пита се в началото тя. 

" Лъжец ", споделя Мария през това време. Поредната жертва на Гигов споделя, че били дружно три седмици - от края на юли доникъде на август 2021 година Няколко дни, откакто се мести да живее при него, той й разрушава устата. През множеството време тя е заключена в жилището и бита. " Последните няколко дни бяха същински призрачен сън, даже той не излизаше ", спомня си дамата. 

Последната вечер, с изключение на че я пребил, потрошил жилището. Счупил преносимия компютър, телефоните, всичко. Когато задремал, жертвата съумяла да избяга.

" При моя случай изхвърли преносимия компютър от четвъртия етаж ", добавя другата жена. 

Мария не желае да влиза в детайлности, тъй като не желае да си спомня за ужаса. Обяснява единствено, че съвсем от самото начало е била заключена. След като съумява да избяга, се обажда на свой познат, с който отиват в 6 районно управление (на МВР), с цел да подадат тъжба. 

Държавата завежда дело, а седмица след случая с пребитата украинка Мария схваща, че делото е прекъснато. Същото става с производството против Гигов при Мила. И при двете дами телесните повреди са междинни - само че това не пречи на съда, Софийският областен съд, да приключи делата. 

Така Мария завежда гражданско дело, Мила - също. Делата стават от частно-съдебен темперамент, а юристът на Гигов - Кристина Лялева оспорва вината на клиента си.

Тук стартира институционалният парадокс. Шест пъти Софийският областен съд анулира съвещанието по делото. Днешното следващо насрочено заседание бе отсрочено, тъй като вещото лице е " пропуснало ", по негови думи, да отговори на един въпрос, и да съпостави показаните фотоси на Мила след побоя с флашка със същите фотоси. 

Адвокатът на Гигов поисква авансово чуване на Мария, с цел да се откри дали има съображение за изказванията ѝ. И при двата случая адвокатът процедира по един и същи метод - твърди, че двете дами са пребити от различен или са се самонаранили, само че упрекват Гигов. 

" Няма такова нещо. Навсякъде в жилището е имало моя кръв. Криминолози са го описали. Има и очевидец, който за следващ път не се явява. Той е другар на Орлин, пред служителите на реда е разказал, че Орлин му е дал 50 лв., с цел да почисти кръвта, като му обяснил, че " сме се сбили ", описа Мила. 

По думите на двете потърпевши 47-годишният някогашен водач към Медицинска академия към Министерство на вътрешните работи не се явява на делата. Днес неговият юрист изясни, че " не се е обадила на подопечния си, тъй като още при започване на делата й споделил, че не желае да върви ". 

" Две години го осъждам, а той през това време продължава да бие дами. Трябва да убие някой ли, с цел да бъде вкаран в пандиза ", пита едната от тях.

При предварителния разпит на Мария, пожелан от юриста на Гигов, един от дознателите е отхвърлен и е назначен различен, откакто първият не се съгласява с разпита. " Вторият ни приемаше за отговорни, буташе ни даже, когато влизахме в зала ", сподели тя. 

По време на съвещанието през днешния ден адвокатката на Гигов два пъти беше предизвестена за налагане на санкция поради пренебрежение към съда. 

Двете жертви се пробват да открият други жертви от Орлин Гигов. Могат да го създадат посредством редакцията, като анонимността им ще бъде обезпечена. 

По думите на Мария и Мила Орлин притегля дамите, тъй като бил обаятелен и доста интелигентен. Предложил и на двете брак, като им подарил годежни пръстени.

Към днешна дата Орлин Гигов е арестуван под стража дефинитивно, оповестиха за OFFNews от Софийския градски съд. Оттам разясниха, че е честа процедура арестуваните да подават молби за освобождение през няколко месеца.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР