Спокойно време, с минимални температури от 2-3 до десетина градуса

...
Спокойно време, с минимални температури от 2-3 до десетина градуса
Коментари Харесай

Положението В България Е Катастрофално! Посевите На Хората Умират!

Спокойно време, с минимални температури от 2-3 до десетина градуса и оптимални от 13 до 19 градуса в множеството дни и места, и единствено утринни мъгли в някои елементи на низините ни чака в идващите най-малко 6-7 дни.

Най-хубаво ще бъде времето в планините, където температурите ще бъдат към и даже над десетина градуса на 1200 метра надморска височина, много високи за ноември стойности.

Без превалявания или без обилни или с някакво стопанско значение, ще бъде в съвсем цялата страна през идващите десетина дни до към 20 ноември.

На места в низините в подинверсионните пластове от мъглата или ниските облаци е допустимо едва да преръмява, само че тези превалявания са незначителни и без значение за есенниците. При тях в огромна част от Западна България, макар отличните агротехника и сеитбени мероприятия в период, към този момент повече от месец не се следи покълване, поради цялостната липса на влага в съответния почвен пласт.

При това състояние, засетите семена се унищожават от птици и гризачи и в случай че в близко бъдеще не паднат някакви количества дъжд от най-малко 5-10 литра на квадратен метър, реколтата от есенни житни култури на доста места в западната и централна част на страната може да бъде компрометирана.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР