СподелиЮлия Навална се закле да продължи борбата на починалия си

...
СподелиЮлия Навална се закле да продължи борбата на починалия си
Коментари Харесай

Коя е Юлия Навална, съпругата на убития от режима в Русия опозиционер?

Сподели
Юлия Навална се закле да продължи битката на умрелия си брачен партньор Алексей Навални за „ свободна Русия “ и прикани поддръжниците си да се опълчват на президента Владимир Путин с по-голяма гняв от всеки път.

Какво знаем за Навална?

СЕМЕЙСТВОТО И ДЕТСТВОТО Ѝ

Юлия Навална е родена като Юлия Абросимова на 24 юни 1976 година в Москва. Баща ѝ, Борис Абросимов, е академик, а майка ѝ работи в държавната администрация, написа Българска телеграфна агенция.

Завършила влиятелния съветски университет по стопанска система „ Плеханов “, Навална работи известно време в московска банка.

СЕМЕЕН ЖИВОТ С НАВАЛНИ

Тя се среща с бъдещия си брачен партньор, тогава млад юрист, до момента в който е на отмора в Турция през 1998 година Той е запленен от способността ѝ да назове всички сегашни министри на Русия, написа в публикация за двойката през 2020 година в. Собеседник “.

Те се женят две години по-късно и Навална става майка на децата на двойката: Даря, родена през 2001 година, и Захар, роден през 2008 година И тя, и Навални в миналото са били членове на демократичната партия „ Яблоко “.

ПОДКРЕПЯ СЪПРУГА СИ

Навална постоянно се появява до брачна половинка си на манифестации, по време на предизборната акция и в правосъдната зала по време на многочислените му правосъдни процеси.

Присъства на първия му значим углавен развой в Киров през 2013 година, седейки умерено зад него, когато го чакаха 10 години затвор за хипотетична кражба от дърводобивна компания, до момента в който е работил за демократичния губернатор на Киров.

„ Тези копелета в никакъв случай няма да видят нашите сълзи “, сподели тя откакто Навални получи присъда от пет години. Той ненадейно беше освободен на идващия ден след митинги, а присъдата му беше анулирана.

Навална беше до брачна половинка си по време на последвалата негова акция за кмет на Москва през 2013 година, като се появяваше на сцената пред многохилядна навалица, с цел да призове московчани да гласоподават за него.

ОТРАВЯНЕТО НА НАВАЛНИ

Навална изиграва основна роля при евакуацията на брачна половинка си през август 2020 година от Русия в немска болница, където той е подложен на лекуване за това, което западните лабораторни проби демонстрират, че е опит за отравянето му с нервнопаралитично вещество в Сибир.

Навална изпрати писмо до Кремъл, в което непосредствено прикани за интервенция на управляващите да бъде позволено на брачна половинка й да отлети от Русия.

В отговор Кремъл съобщи, че не е получавал публична молба за прекачване на Навални от негови представители, само че че е чул за известието от обществените мрежи.

Лекарите на Навални в Омск неведнъж отлагаха прехвърлянето му, базирайки се на неприятното му здравословно положение. Два дни след хоспитализирането на Навални идва аероплан, проведен от основана в Германия организация с нестопанска цел, с цел да го закара до Берлин.

Запитан дали управляващите са се намесили, с цел да попречат на Навални да стигне до Германия, представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи: „ Това е решение на лекуващия доктор. “

МНОЖЕСТВО АРЕСТИ

Навална е била задържана неведнъж по време на митинги, свързани със брачна половинка ѝ и неговата активистка активност.

Тя е била арестувана два пъти през януари 2021 година на манифестации в Москва, извършени в поддръжка на Навални, откакто той беше вкаран в пандиза при завръщането си в Русия.

„ Съжалявам за неприятното качество. Много неприятна светлина в полицейската кола “, написа тя под заглавието на селфи, оповестено в Инстаграм.

По-късно съдът я санкции с 20 000 рубли (265 долара).

ЕМОЦИОНАЛЕН НАТИСК

За Навална не постоянно е било елементарно да се оправи с натиска от страна на държавното управление. Навални съобщи пред Ройтерс през 2017 година, преди да се кандидатира за президент през 2018 година, че службите за сигурност са следили неговата брачната половинка и децата, които тогава са на 15 и 9 години.

„ Непрекъснато минават коли. Аз даже не обръщам внимание на това, само че Юлия в действителност се тормози от това “, сподели Навални.

„ Основното възприятие, което имах, беше, че не би трябвало да се отпущам, да демонстрирам уязвимост “, сподели Навална в изявление, направено в Германия след отравянето на брачна половинка ѝ. „ Ако аз се огъна и се срина, всички ще го създадат. “

БЪДЕЩИ ПЛАНОВЕ

В понеделник Навална разгласява видеопослание, озаглавено „ Аз ще продължа работата на Алексей Навални “. В момента тя живее отвън страната и съобщи, че желае да „ построи свободна Русия “, само че към момента не е конкретизирала проектите си и не е споделила къде ще се откри.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР