СподелиВероятно ви е направило впечатление, че повечето самолети са с

...
СподелиВероятно ви е направило впечатление, че повечето самолети са с
Коментари Харесай

Защо самолетите са бели?

Сподели
Вероятно ви е направило усещане, че множеството самолети са с бял цвят. Дори и да имат шарени изображения или лого на авиокомпнията, чиято благосъстоятелност са, в основата си корпусите на машините са бели.

Каква е повода за това – изясни водачът с дълготраен стаж Марио Бакалов.

Той е български водач, мотивационен преподавател и основател на планове. През 2016 година той приземява за първи път най-големия пътнически аероплан в света Airbus A-380 в София и по този начин влиза в авиационната история на България.

Основната причина е, че белият лак рефлектира добре слънчевите лъчи. По този метод самолетът не се загрява елементарно и има потребност от по-малко изстудяване от климатичните системи. Това от своя страна икономисва гориво и прави полета по-икономичен, споделя водачът.

Освен това белият лак е по-лек и понижава общото тегло на самолета. За да бъде лакиран аероплан А380 са нужни 700 кг багра.

Белият цвят се вижда по-добре и от птиците в небето и по този метод се заобикаля конфликтът с тях. Освен това белият лак устоя най-дълго – към 7-8 години, което прави самолетите по-лесно продаваеми.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР