СподелиВ не малка степен моето отношение към министъра на вътрешните

...
СподелиВ не малка степен моето отношение към министъра на вътрешните
Коментари Харесай

Денков: Отношението ми към вътрешния министър зависи от това как ще реагира на полицейското насилие

Сподели
В не дребна степен моето отношение към министъра на вътрешните работи ще се дефинира от това по какъв начин той ще оцени и ще реагира на сигналите за полицейско принуждение, които видяхме всички. Това разяснява пред публицисти в Благоевград министър председателят акад. Николай Денков по отношение на митинга пред Националния стадион „ Васил Левски “ в четвъртък.

„ Неприемливо е служители на реда в центъра на София да работят по този метод с протестиращите “, разяснява министър председателят.

„ Огромното мнозинство от служителите на реда действаха както би трябвало, без да ползват принуждение и им благодаря. Но тези, които прилагаха принуждение, би трябвало да бъдат разследвани и осъдени “, съгласно Денков.

Припомняме, че в петък „ Продължаваме промяната – Демократична България “ желаеха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов поради ескалацията на напрежението по време на митинга против управлението на Българския футболен съюз. В изказване в Министерския съвет Денков съобщи, че вижда „ избрана несъответстваща оценка на ситуацията от страна на министъра на вътрешните работи “. Той обаче сподели, че ще разиска настояванията за оставката на Стоянов с вицепремиера Мария Габриел, когато тя се прибере от чужбина.

Днес пред публицистите министър председателят съобщи, че към момента не е разговарял с Габриел, само че следва това да се случи в понеделник или вторник.

На въпрос мъчно ли се работи в коалиция, която всеки ден желае оставки на членове на държавното управление, Денков съобщи, че е значимо дали съумяват да вземат верните решения.

„ Всеки, който се е захванал с политика, би трябвало да чака да има напън върху него. Мога да кажа безусловно уверено, че не съм направил никакъв компромис, който е значим за развиването на страната. Има такива опити, само че аз ги отхвърлям напълно изрично. Примерът с дерогацията е подобен “, добави той.

„ Кой е подкупен и кой не, би трябвало да каже правосъдната система. Затова работим настойчиво за промени в правосъдната система “, сподели акад. Николай Денков.

„ Виждате, че се трансформират законите, чакаме в този момент през декември да бъде изменена и Конституцията в тази част, дано правосъдната система да си извърши нейните задания в това отношение. Иначе е доста елементарно да се лепят прилагателни “, добави министър-председателят.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР