СподелиВ навечерието на предстоящата ротация в правителството лидерите на ГЕРБ

...
СподелиВ навечерието на предстоящата ротация в правителството лидерите на ГЕРБ
Коментари Харесай

Борисов и Пеевски поискаха смяната на военния министър Тагарев

Сподели
В навечерието на идната ротация в държавното управление водачите на ГЕРБ Бойко Борисов и на Движение за права и свободи Делян Пеевски желаеха военният министър Тодор Тагарев да бъде заменен.

И двамата поотделно показаха една причина за това – забавянето на доставката на БТР-ите за Украйна. Това стана малко, откакто Тагарев сподели в телевизионно изявление, че за забавянето по логистиката на бронираните машини отговорност имат и зам.-министрите на вътрешните работи и на превоза.

„ Работата на министър Тагарев за мен се изчерпа – каквото и да напишат в този доклад, той работата не я е приключил. Това е неработещ министър, в този момент са му отговорни заместник-министрите, Министерство на вътрешните работи и всички останали, единствено той е на високи обороти. Толкова високи, че в секретно деловодство има отчет какво е приключил. Аз на негово място не бих отишъл в Киев при Зеленски, преди да съм извършил решенията на Народното събрание “, сподели Бойко Борисов.



Подобни бяха причините и на Пеевски.

„ Той не може да прати едни бронетранспортьори няколко месеца. Работа, която я свършихме с ГЕРБ и Движение за права и свободи преди месеци. Всичко беше готово – подписано, направено – на 18 януари парите бяха обезпечени, той до ден сегашен нищо не е направил. И през днешния ден го виждам – жалка панорама, си упреква заместник-министрите. Малко мъжко, да каже: „ Аз съм отговорен, не ги пратих “. Ходи напред – обратно, снима се единствено, нищо свършено за Украйна. Всичко, което е свършено за Украйна, го направи Народното събрание. Тагарев свърши една огромна нула “, сподели Делян Пеевски.

Както към този момент стана ясно ГЕРБ ще отговорят на меморандума за ръководство, който ПП-ДБ изготвиха, с съдружно съглашение.

Паралелно с това проведеният залп от страна на ГЕРБ и Движение за права и свободи по държавното управление на Николай Денков не стопира, а откакто Делян Пеевски упрекна ПП-ДБ в „ делкане “ на властта, новият съпредседател на Движението Джевдет Чакъров разгласи, че партията има желание да се включи в подялбата на постове в регулаторите.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР