СподелиУспех за нас е, че запазваме устойчива тази коалиция, с

...
СподелиУспех за нас е, че запазваме устойчива тази коалиция, с
Коментари Харесай

Антоанета Цонева, ПП-ДБ: Бяхме повели страната в правилната посока. Чуждите инвестиции скочиха с 30%

Сподели
Успех за нас е, че резервираме устойчива тази коалиция, с която бяхме в ръководството. Това сподели по Българска национална телевизия депутатът от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Антоанета Цонева във връзка подписаното от водачите на обединението съглашение за общо присъединяване на предварителните парламентарни избори и европейските избори.

За нас стратегическата цел е да можем да защитим значимите за нас цели, искайки още веднъж доверие от гласоподавателите. Тези цели са благосъстоянието на хората, повишение на техните приходи, господство на закона и конкурентна среда, която може да модернизира страната. За 2023 година задграничните вложения набъбнаха с 30% до близо 7 милиарда лв.. Бяхме повели страната в вярната посока, а сега стопираме, съобщи Цонева.

В отговор на въпрос тя разясни, че преди всичко в листата на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ за европейските избори дипломатът Стефган Тафров. Преговорите за листите не престават. Сред водачите на листи ще има представители от всички партии, които са в обединението, уточни депутатът.

При съставянето на служебното държавно управление имахме доста мощни рецензии към двамата министри, които главно дават отговор за провеждането на изборите – министъра на вътрешните работи и министъра на електронното ръководство. Оттук нататък Министерство на вътрешните работи следва да форсира и динамизира своята работа и да разгласи пред обществото какъв е проектът им за ограничение на порочните практики като пазаруване на гласове, акцентира Антоанета Цонева.

Министърът на електронното ръководство би трябвало да предприеме всички дейности по сертификацията на машините, с цел да не се случи това, което се случи на първия тур на локалните избори – гласуването с машини беше неразрешено и 500 000 бюлетини бяха оповестени за недействителни, добави тя.

Притеснява ме и че разпределението на управителните назначения в секционните комисии е 80% за ГЕРБ и Движение за права и свободи. Моят апел е да се опитваме да съблюдаваме някакво възпитание и баланс. Това държание на Централната изборна комисия е извънредно недалновидно в тази обстановка, заредена напрегнато и опълчване, сподели още Антоанета Цонева.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР