СподелиТемпературите в Северна Швеция паднаха под -40C за втори пореден

...
СподелиТемпературите в Северна Швеция паднаха под -40C за втори пореден
Коментари Харесай

Екстремен студ обхвана Северна Европа

Сподели
Температурите в Северна Швеция паднаха под -40C за втори следващ ден. В Лапландия бе записана най-ниската януарска температура в страната от четвърт век – 43,6C.

Жена и синът й, попаднали в лавина във финландска Лапландия, бяха открити мъртви, до момента в който рисковите студове не престават да удрят скандинавските страни. Предупреждения за рисково време остават в действие в Швеция до края на седмицата.

Изключителното захлаждане наруши превоза и затвори учебни заведения в целия район, до момента в който мощните ветрове и проливните дъждове в Западна Европа предизвикаха наводнения и най-малко един смъртен случай.

Полицията в по-голямата част от Дания прикани водачите да заобикалят ненужни пътувания, защото вятър и сняг удариха северните и западните елементи на страната.

В Норвегия метеоролозите предвидиха, че в някои елементи на страната ще бъдат регистрирани има най-ниските температури от десетилетие. Норвежката автомобилна федерация (NAF) предизвести, че електрическите коли могат да изгубят до 36% от своя пробег при температури от 0C до -10C.

Вълната от леден въздух от Сибир и Арктическия район заля и западна Русия. Температурите в Москва и други региони паднаха до -30C. Това е много под междинната температура за началото на януари. Властите в Москва, Санкт Петербург и други области в Русия оповестиха оранжев код за времето, предупреждавайки жителите за вероятни опасности за здравето.

Меки, само че влажни и ветровити условия доминираха на юг, където стихия аргументи безпорядък в елементи от Западна Европа.

Във Англия водач почина, откакто дърво падна върху колата му в Западна Англия във вторник.

Бурята, наречена “Хенк “ от формалните метеорологични служби на Англия, Ирландия и Холандия, аргументи спирания на електрозахранването, транспортни проблеми, материални вреди и разстройства в Обединеното кралство.

Проливен дъжд от неделя в северните райони Па дьо Кале и Северните райони на Франция наложи евакуацията на към 200 души и прекъсна тока в 10 000 семейства, оповестиха локалните управляващи. Пътищата в някои градове се трансфораха в реки и управляващите предизвестиха жителите да лимитират придвижването си, до момента в който равнището на водата спадне.

Стотици чиновници от цяла Франция се активизираха, с цел да избавят хора от наводнени домове и да разчистват пътища. Подкрепления от личен състав и съоръжение пристигнаха от Чехия, Словакия и Холандия. Бяха употребявани мощни помпи, с цел да отклонят до 60 000 кубически метра вода от най-тежко засегнатите градове към Ламанша и по-ниските равнища на водата към делтата на река Аа.

Националната метеорологична работа поддържа предизвестия за наводнения и вятър в четвъртък за няколко района в Северна Франция и нейните граници с Белгия, Люксембург и Германия, с прогнози за повече дъждове дружно с ветрове до 100 км/ч.

Части от Германия също се борят с наводнения, които може да се влошат от мощния дъжд, валящ в най-засегнатата северозападна провинция Долна Саксония.

В България студеното време няма да ни подмине. В началото на новата седмица ще стартира да нахлува леден въздух. Температурите бързо и доста ще се намалят. Ще бъде облачно. В понеделник със захлаждането в доста региони дъждът ще премине в сняг. В идващите дни ще бъде студено, в доста региони дневните температури съвсем на всички места към този момент ще са под нулата, предвиждат синоптиците.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР