СподелиПоради огромните финансови печалби, които футболните клубове правят от инвестиции,като

...
СподелиПоради огромните финансови печалби, които футболните клубове правят от инвестиции,като
Коментари Харесай

Кои са най-скъпите футболни отбори в света

Сподели
Поради големите финансови облаги, които футболните клубове вършат от вложения,

като съглашения за спонсорство с водещи компании, продажба на билети за мачове, продажби на дребно и права за телевизионно лъчение, тяхната стойност се е нараснала фрапантно с течение на времето.

Първите 10 футболни тима за 2023 година, съгласно списание CEOWORLD, се правят оценка
общо на 45 милиарда $, което показва необятно публикуваната
прелест на играта и забележителната комерсиална мощ.
1. Реал Мадрид – 6,07 милиарда $
Реал Мадрид, клуб е кралска персона както по име, по този начин и по великолепие. С голям брой локални и континентални шампионати зад тила си, основаният в Мадрид тим господства в спорта от самото му основаване.



Клубът седи на върха на футболната финансова пирамида с помощта на своите бизнес инициативи и необятна прелест.

Отборът, наименуван „ Лос Бланкос “, означи 19% нарастване на цената си за по-малко от година, достигайки до впечатляващите 6,07 милиарда $, което ги прави най-ценният футболен тим в света.

Реал Мадрид направи най-вече пари от продажби на облекло от 2011 година насам, прибирайки 201 милиона $ от Fly Emirates и Adidas.
С годишен доход от 754 милиона $,
те са най-печелившият футболен тим в света, известност, която носи още по-високи награди.
2. Манчестър Юнайтед – 6 милиарда $
С богата история и интернационална база от почитатели, Манчестър Червените дяволи са освен това от футболна империя.

Манчестър Юнайтед е добре прочут в целия свят и тимът има богати съглашения за спонсорство с компании като Adidas и DXC Technology, които дружно генерират годишен доход от $150 милиона.

Удивителните 779 милиона $ се чака да бъдат годишните доходи на Юнайтед.



Като тим от британското състезание с най-големите и предани почитатели, футболният клуб има 75 милиона фенове по целия свят и 72 търговски колегата.

Тази информация беше открита в скорошна анкета.
3. Барселона – 5,51 милиарда $
Барселона е един от най-известните футболни тимове в света. Отвъд финансовата му мощност, цената на клуба е вкоренена в неговата вековна просвета, философия и пламенни каталунски последователи.

Въпреки неотдавнашните финансови усложнения и обвиняванията в пране на пари против някогашните ръководещи чиновници Сандро Росел и Хосеп Бартомеу, клубът към момента се прави оценка на 5,51 милиарда $, което го прави третият най-ценен състезателен тим в листата с удивителните 616 милиона $ годишен оборот.
4. Ливърпул – 5,29 милиарда $
Да се каже, че Ливърпул е клуб с богата история, би било все едно да се каже, че небето е синьо.

Техните скорошни достижения на терена усилиха пазарната им стойност, издигайки ги на върха на този лист.

Екипът твърди, че повече от 200 публично приети клуба на поддръжниците в минимум 50 страни съставляват световната му почитател база.
5. Манчестър Сити – 4,99 милиарда $
Под управлението на испанския футболен управител Пеп Гуардиола, дългогодишните противници на Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, и Синята страна на Манчестър реализираха огромен триумф.

Отборът отбелязва бърз финансов напредък. Поради достиженията на клуба, последователите естествено гравитираха към тях като молци към пламък.

Споразумения за спонсорство са контрактувани и с компании като Nexen Tire и компанията за спортни дрехи Puma.

Екипът става по-силен на бизнес фронта и във връзка с достиженията, което го прави все по-вероятно да измести съперниците.
6. Байерн Мюнхен – 4,86 милиарда $
Най-добрият немски футболен тим, Байерн Мюнхен, е безапелационният любимец в Бундеслигата, най-високата футболна лига на страната.

Те са неповторима композиция от обичайни и съвременни футболни компании, привличащи почитатели от целия свят, с помощта на техния непоколебим метод на ръководство и акцент върху всеобщото развиване.

Клубът може да се похвали с най-голямата домашна почитател база в света,

с над 300 000 публични членове единствено в Германия.
7. Пари Сен Жермен – 4,21 милиарда $
С оценка от 4,21 милиарда $, Пари Сен Жермен е шестият най-ценен футболен тим в света. През последните няколко години тимът пое водачеството във френската футболна лига.



Благодарение на звездния си тим тимът е натрупал забележителна почитател база измежду звездите и генерира над $300 000 доходи годишно от голям брой съглашения за спонсорство.
8. Челси – 3,1 милиарда $
Известен с фамозното си име Блус, третият клуб в листата със седалище в Лондон е учреден през 1905 година Под управлението на съветския олигарх Роман Абрамович организацията реализира голям триумф и се развива в международна футболна марка.

Те се трансфораха в един от главните играчи във футболната търговия с помощта на скорошната си поредност от шампионски победи в Англия и Европа.
9. Тотнъм – 2,8 милиарда $
Даниел Леви, британски милиардер, е главният притежател на различен тим от Северен Лондон, благосъстоятелност на Английската национална капиталова компания (ENIC group).

Той купи тима през 2001 година и го следи по какъв начин се разраства от „ просто още един лондонски футболен тим “ до международна мощ, която съперничи на Арсенал.
10. Арсенал – 2,26 милиарда $
Основан на 1 декември 1886 година, този основан в Северен Лондон клуб не е чужд за триумфа, печелейки голям брой вътрешни титли в британското състезание и други междуконтинентални оценки.

Най-значимата спонсорска договорка на клуба идва от немската марка за спортно облекло Adidas, съглашение на стойност 79 милиона $ годишно. Общо Арсенал има съглашения за спонсорство с 21 марки, като техните пет най-големи сътрудници съставляват 91 % от общите доходи на клуба от спонсорство.

Футболните клубове не престават да построяват своите финансови империи посредством новаторски тактики за бизнес и сполучливи партньорства, като по този начин усилват освен цената си, само че и притеглят нови поклонници и почитатели от целия свят.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР