СподелиПарламентът ще обсъди на извънредно заседание днес от 13:00 часа

...
СподелиПарламентът ще обсъди на извънредно заседание днес от 13:00 часа
Коментари Харесай

На второ четене: Гледат промените в част от данъчните закони

Сподели
Парламентът ще разиска на изключително съвещание през днешния ден от 13:00 часа измененията в останалите три от пакета данъчни закони на второ четене, съгласно оповестената стратегия на уеб страницата на Народното събрание.

В дневния ред е второто гласоподаване на промени в Закона за локалните налози и такси, в Закона за налог върху добавената стойност (ДДС) и в Закона за корпоративното подоходно облагане.

Миналия петък парламентарната комисия по бюджет и финанси прегледа измененията на второ четене. Депутатите от комисията взеха решение да отпадне предлагането за актуализация на данъчните оценки на парцелите, залегнало в Закона за локалните налози и такси.

Според предлагането при регистрирано сумарно изменение с над 10 на 100 на показателите за закупуване на нови и съществуващи жилища за двугодишен интервал, считано от идната година, базисната данъчна стойност в левове на квадратен метър се актуализира.

Според признатите текстове в Закона за корпоративното подоходно облагане се вкарва корпоративен налог от 15% за многонационалните и огромните групи национални предприятия.

С измененията в Закона за налог върху добавената стойност беше гласувано удължение на ставката от 9% Данък добавена стойност за ресторантьорите и през 2024 година

На 8 декември депутатите одобриха на второ четене в пленарната зала измененията в другите четири закона от пакета данъчни закони – в Закона за счетоводството, в Закона за приходите на физическите лица, в Закона за акцизите и данъчните хранилища и в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР