СподелиНякои политици може би са решили през новата година да

...
СподелиНякои политици може би са решили през новата година да
Коментари Харесай

Политиците са полудели: 6 скандални партита, които преминаха всякакви граници

Сподели
Някои политици може би са решили през новата година да заобикалят дивото и скандално купонясване.Но това е заричане, което надали ще спазят.Пример е Италия, където 2024 година стартира с гръм и тропот (буквално), когато огнестрелно оръжие, принадлежащо на член на Народното събрание, избухна и рани човек по време на празненство в навечерието на Нова година.

Това ни накара да се замислим: Кои бяха най-дивите, най-скандалните политически празненства през последните няколко години?
Новогодишна нощ без надзор
Най-пресния образец е от дребното градче Розаца в италианския район Пиемонт, където новогодишното празненство се трансформира в политически призрачен сън за дясната партия „ Братя италианци “ на премиера Джорджия Мелони.

По време на бурните празненства револвер, принадлежащ на крайнодесния народен представител Емануеле Поцоло, гръмва, ранявайки човек в крайници.

Поцоло призна, че револверът е негов, само че твърди, че не той е стрелял с него. Тази история не се стори изключително безапелационна, изключително когато депутатът се базира на депутатския си имунитет и отхвърли да направи тест за следи от барут.

Инцидентът провокира неодобрение освен против Поцоло, само че и против Мелони и нейната партия, като опозицията прикани премиера да предприеме нужните дейности. Което тя и направи. Пред кореспонденти в четвъртък, Мелони съобщи, че е сезирала етичната комисия на “ Италиански братя “ и досега в който се чака нейното решение, Поцоло ще бъде отхвърлен от партията.
„ Бунга бунга “ празненствата на Берлускони
Този лист явно не би бил цялостен без една от най- скандалните политически фигури. Бившият италиански министър-председател Силвио Берлускони беше забъркан в поредност от кавги и несъгласия през целия си живот, само че неговите непристойни секс празненства във вилата му Аркоре край Милано, станали известни като „ бунга бунга “, бяха измежду най-известните.

Партитата излязоха нескрито през 2010 година, когато тогавашният министър-председател се обажда в полицията, с цел да изиска освобождението на 17-годишната мароканка Карима ел-Махруг, която е задържана в Милано по съмнение в кражба на бижута. Оказва се, че тя е ориенталска танцьорка и обвинена продажница, която твърди, че е получила 10 000 $ от Берлускони.

Първоначално Берлускони беше приет за отговорен в заплащането на ел-Махруг за полови услуги, до момента в който тя е била под 18-годишна възраст, само че присъдата беше анулирана след обжалване.
„ Партигейт “ на Борис Джонсън
През 2020 година и 2021 година по-голямата част от Европа, в това число Англия, беше под непоколебим локдаун поради пандемията от ковид. Но тези ограничавания не попречиха на чиновниците от Даунинг Стрийт скрито да се забавляват и да нарушават неведнъж разпоредбите, като провеждат противозаконни събирания в държавна благосъстоятелност.

Списъкът включва тържество за рождения ден на тогавашния министър председател Борис Джонсън, градинско празненство, коледни празненства и две събирания на личния състав в навечерието на погребението на принц Филип. Уау!

Британските вестници по това време даже оповестиха, че жадни чиновници са пренесли куфар, цялостен с вино, на Даунинг стрийт.
Оргията на Йозеф Шайер
Локдаунът разкри в действителност дивата страна на някои политици. През 2020 година Унгарският евродепутат Йозеф Шайер, член на ръководещата партия „ Фидес “, изпадна в недружелюбност зрелищно през декември 2020 година, откакто участва на празненство по време на локдауните. Полицията разкрила 25 голи мъже на събирането, настояват белгийските медии, а инцидентен минувач съобщил, че е видял мъж да бяга около една канавка, което довело до ареста на Шайер. Освен това прокурорите обясниха, че са намерили опиати в раницата му.

Партията на Шайер е известна с крайния си консерватизъм и неприятно отношение към LGBTQ+ общността. Инцидентът беше голям скандал и той в последна сметка подаде оставка. Опа!
Белгийският „ Пипигейт “
Не всички развратни политически празненства са свързани с оръжия, опиати или проституция. В някои случаи хората са хванати да уринират… на неверното място.

Това се случва предходната година на 50-ия рожден ден на тогавашния белгийски министър на правораздаването Винсент Ван Куикенборн. Трима от гостите на министъра, поканени в къщата му, бяха уловени от камери за наблюдаване да уринират върху полицейски микробуси, паркирани до дома на министъра за негова отбрана.

Ван Куикънборн настоя, че не е знаел какво са правили гостите му с полицейските микробуси, само че фрагменти, споделени онлайн, демонстрират по какъв начин министърът излиза на открито към 4 часа сутринта, стои на тротоара, обляга се обратно и прави характерен жест, който мнозина поясняват като „ преструващ се, че уринира. “
„ Кралят на празненството “
Доминик Строс-Кан беше видна фигура във френската политика, преди някогашният финансов министър и шеф на Международния валутен фонд да изпадне в недружелюбност през 2011 година, откакто беше упрекнат в полово принуждение.

В последна сметка обвиняванията бяха оттеглени, само че по-късно Строс-Кан още веднъж се оказа замесен в правни проблеми и беше упрекнат в образуване на секс празненства със секс служащи.

Строс-Кан отхвърли да е знаел, че дамите, участващи в празненствата, са секс работнички, и съобщи, че купонджийските му привички са били мощно пресилени, като се има поради, че той е участвал единствено на 12 секс празненства за три години. Той беше оневинен по обвиняванията.

*Тестът е оповестен в „ Политико “. Преводът и заглавието са на ДЕБАТИ.БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР