СподелиНа фронта в Донбас руските войски са напреднали с около

...
СподелиНа фронта в Донбас руските войски са напреднали с около
Коментари Харесай

Украйна потвърди изтеглянето си от две села край Авдеевка

Сподели
На фронта в Донбас съветските войски са напреднали с към 5 километра за последните 10 дни, откогато превзеха украинския град Авдеевка, предава „ Ройтерс “.

Днес украински боен представител удостовери за евакуиране на украинците от укрепените села Степове и Северне, ситуирани северозападно и западно от Авдеевка.

Руското министерство на защитата се похвали, че войските му за първи път са унищожили танк американски танк „ Ейбрамс “. Украинската войска получи стеснен брой такива танкове предишния септември – преди към пет месеца.

В същото време президентът Володимир Зеленски предизвести за допустимо спиране на доставките на зърно през Черно море. По думите му това ще стане, в случай че Конгресът на Съединените щати не утвърди отпущането на военна помощ за Киев.

„ Този маршрут ще бъде закрит, тъй като и за неговата защита са нужни муниции, противовъздушни и други системи. От Съединените щати ще зависи дали ще реализираме нови триумфи. Ако единствено се отбраняваме, ще дадем опция на Русия да ни изтласква – да, малко по-малко, само че въпреки всичко ще ни изтласква, само че като отстъпваме,



губим хора, ще загубим още хора “, сподели Зеленски в изявление за CNN ден преди откриването на новата сесия на Камарата на представителите, която би трябвало да прегледа предлагането на президента Байдън за разпределяне на 61 милиарда $ военна помощ за Киев.

Законопроектът беше утвърден с голямо болшинство в Сената, само че ръководителят на Камарата – републиканецът Майк Джонсън, отхвърля да го показа за дефинитивно гласоподаване.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР