СподелиМинистърът на финансите Асен Василев изрази надежда днес или най-късно

...
СподелиМинистърът на финансите Асен Василев изрази надежда днес или най-късно
Коментари Харесай

Асен Василев: Събрахме данъците, дефицитът ще е по-малък

Сподели
Министърът на финансите Асен Василев изрази вяра през днешния ден или най-късно на следващия ден бюджетът за следващата година да бъде дефинитивно признат.

В коридорите на Народното събрание, дружно с ръководителя на бюджетната комисия Йордан Цонев и водача на ГЕРБ Бойко Борисов, Асен Василев регистрира висока събираемост от Данък добавена стойност към края на годината.

„ Към 18 декември осъществяването на Данък добавена стойност от покупко-продажби в страната има 98,4% от плануваното. Данъците се събират, средства има!

Ще приключим годината с по-малък недостиг от това, което беше планувано в проектобюджета за тази година. За следващата година сме заложили също едни много реалистични доходи и чакаме да си спазим Маастрихстките критерии без проблем “, сподели Василев.

Йордан Цонев дефинира бюджета за идната година като „ безусловно невиждан “.

„ Знаете ли, че в тази директория, която господин Борисов държи, има 1500 плана на всички общини? Знаете ли, че това се случва за първи път в историята на България?

Знаете ли, че всички общини, без значение кметовете от коя партия са, абсолютно ще получат реализация и че хората, които живеят в тези общини, няма да бъдат делени по цвят и по партия. Това е невиждано! “, разяснява той.

Бойко Борисов прикани президента Румен Радев по-бързо да обнародва в Държавен вестник измененията, с които беше анулирана таксата за пренос на съветски газ през България.

„ Защото чакат в Унгария, с цел да ни махнат ветото за Шенген. Парламентът го мина на две четения, само че те чакат да излезе Държавен вестник, по този начин, че същински се надяваме президентът бързо да го издаде, с цел да може да остане единствено Австрия, с която да концентрираме всички свои благоприятни условия “, сподели той.

Лидерът на ГЕРБ уточни, че с ПП-ДБ и Движение за права и свободи са се разбрали да бъдат търсени най-хубавите експерти за ръководители на държавните регулатори: „ Обществено потвърдени, чисти, без значение кой ги предлага “.

По-рано ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски съобщи, че до решението за избор на регулатори има време, ще се гледа деликатно и ще се разисква. Сега, по думите му, на дневен ред са правосъдните закони.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР