СподелиФелдшер от Спешна помощ изроди бебе в линейка.В края на

...
СподелиФелдшер от Спешна помощ изроди бебе в линейка.В края на
Коментари Харесай

Фелдшер изроди бебе в линейка на път за Бургас

Сподели
Фелдшер от Спешна помощ изроди бебе в кола за спешна помощ.

В края на нощната му промяна е трябвало да транспортира жена с недоволства от Айтос към Бургас. По път за лечебното заведение в регионалния град се наложило незабавно раждане, оповестява Българска национална телевизия.

Радко Радев е изпратен по сигнал към 04:00 ч. тази заран на адрес в Айтос, защото бременна жена в 9-ия месец получила голям брой болки в корема.

„ Качих родилката в колата за спешна помощ и още като тръгнахме се спука околоплодният мехур, изтекоха околоплодните води и стартира раждането по време на превоза. До разклона на с. Съдиево по посока Бургас от Айтос изродих бебето “, споделя Радко Радев, фелдшер в Спешна помощ.



Бебето е момче с тегло 2 кг. и 800 гр. и с височина 45 см. Кръстен е Митко. А става известно фелдшер Радев към този момент има опит в сходни обстановки.

„ В 52-годишната ми процедура имам някъде към 20 раждания единствено по време на превоз в колата за спешна помощ. Не се тормозя, когато има такова раждане. Тръпката е доста огромна, тъй като се появява нов живот на този свят “, добави Радко Радев.

Той е един от най-старшите медици в бургаската незабавна помощ и е образец за своите по-млади сътрудници.

„ Той ми предава доста познания, доста опит, аз на драго сърце чувам всичките негови препоръки, тъй като е извънредно умел, виновен и безрезервен към работата си “, сподели още Ренета Маджарова, лекарски помощник в ЦСМП-Бургас.

Опитният доктор дефинира израждането на бебе като най-сложната процедура, с която един доктор от Спешна помощ може да се сблъска.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР