СподелиЕдва навършило седмица новото правителство продължава с кадровата политика, вместо

...
СподелиЕдва навършило седмица новото правителство продължава с кадровата политика, вместо
Коментари Харесай

В спешен порядък новия министър Малинов подмени кадрите в цялата енергетика

Сподели
Едва навършило седмица новото държавно управление продължава с кадровата политика, вместо с подготовката на изборите, както към този момент заявиха няколко пъти негови представители.

Днес стана ясно, че в държавните енергийни сдружения се вършат смени на шефовете, назначени при предходното държавно управление.

От сдружението Българският енергиен холдинг (БЕХ) оповестяват, че са направени в управленията на „ Мини Марица Изток “, Националната електрическа компания, в съвета на шефовете на „ АЕЦ Козлодуй – Нови мощности “ и на оператора на газовата връзка с Гърция.

С решение на холдинга за изпълнителен шеф на „ Мини Марица-изток “ е назначен Тодор Тодоров, който е заемал длъжността от 2009 до 2011 година (при първото държавно управление на ГЕРБ) и през януари 2022 година (в държавното управление на Кирил Петков).

В Съвета на шефовете на НЕК влиза Деян Иванов, някогашен помощник в парламентарната комисия по енергетика. Приета е и оставката на Свилен Спасов като член на Съвета на шефовете на „ АЕЦ Козлодуй – Нови мощности “ ЕАД.

Мястото му заема Георги Добрев, който е с дълготраен опит в региона на енергетиката.

Промяна е гласувана и в Надзорния съвет на „ АЙ СИ ДЖИ БИ “ АД – на мястото на Момчил Ванов като член на Надзорния съвет влиза Румяна Петрова.

Нейният професионален път също е в региона на енергетиката, като е заемала длъжности в Дирекция „ Правна “ в „ Булгаргаз “ ЕАД – основен юрист, заместник-директор на дирекция и шеф на дирекция.

Предстои привикване на общо заседание на акционерите на „ АЙ СИ ДЖИ БИ “ АД за взимане на решение.

Промените влизат в действие от деня на регистриране на решенията в Търговския указател към Агенцията по вписвани до осъществяване на нови конкурсни процедури, показват от Българския енергиен холдинг.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР