СподелиДържавният глава Румен Радев и президентът на Италия Серджо Матарела

...
СподелиДържавният глава Румен Радев и президентът на Италия Серджо Матарела
Коментари Харесай

Държавният глава Румен Радев и президентът на Италия Серджо Матарела ще посетят учебен полигон „Ново село“

Сподели
Държавният глава Румен Радев и президентът на Италия Серджо Матарела ще посетят през днешния ден образователен полигон „ Ново село “, където ще бъдат посрещнати с почетен часовой от състава на Многонационалната бойна група, заяви прессекретариата на президента.

Серджо Матарела е на двудневно посещаване в България по покана на Румен Радев.

Двамата ще се срещнат с задачата и активността на формированието, на което през октомври 2022 година Италия пое ролята на рамкова страна. При визитата ще бъде изложен неподвижен показ на въоръжение и техника и двамата президенти ще проведат срещи с българския и италианския контингент.

В началото на февруари се състоя гала по приемане и предаване на отговорностите на Многонационалната бойна група с рамкова страна Италия, на която България е страна хазаин. Досегашният пълководец на бойната група полковник Микеланджело Дженки съобщи командването на полковник Мариано Скандура. С церемонията се извърши и ротацията на италианския боен контингент в състава на бойната група.

Румен Радев благодари през вчерашния ден на италианския си сътрудник Серджо Матарела за интензивния продан в региона на сигурността и защитата, както и за систематичната поддръжка на Италия за нашето участие в Шенгенското пространство.

Серджо Матарела удостовери дълбокото другарство, което свързва двете страни и изрази вяра напълно скоро да се анулират рестриктивните мерки по сухопътните граници, с цел да може България пълноценно да влезе в Шенген.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР