СподелиДържавна тайна е дали убитият Мартин Божанов – Нотариуса е

...
СподелиДържавна тайна е дали убитият Мартин Божанов – Нотариуса е
Коментари Харесай

МВР: Държавна тайна е дали Нотариуса е бил нещатен сътрудник

Сподели
Държавна загадка е дали убитият Мартин Божанов – Нотариуса е бил нещатен помощник в Министерство на вътрешните работи. Това се показва в публична позиция на вътрешното министерство до медиите. В нея се споделя още, че разгласяването на държавната загадка е наказуемо по смисъла на Наказателен кодекс.

В позицията на Министерство на вътрешните работи се оповестява, че в същото време не съществува правна опция за отбрана от наказателно гонене на разположение, приело непринудено съдействие с Министерство на вътрешните работи.

От вътрешното ведомство изпратиха копие до медиите от заповедта за назначението на брачната половинка на Божанов – Гергана, в структурите на Министерство на вътрешните работи. Тя е назначена в Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП) през май 2021 година като стажант. Заповедта е подписана от тогавашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

С предложение на тогавашния шеф на ГДБОП основен комисар Калин Стоянов до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков нейното служебно правно отношение е прекъснато от 2 август 2021 година Причината – на брачната половинка на Божанов е отказано издаване на позволение за достъп до класифицирана информация.

С решение на Административен съд – София град от октомври 2021г. и доказано с ново решение от март 2022 година на Върховния административен съд, тя е възобновена за държавен чиновник – стажант в Министерство на вътрешните работи.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР