Споделеното пътуване не попада в нерегламентирания превоз, няма да има

...
Споделеното пътуване не попада в нерегламентирания превоз, няма да има
Коментари Харесай

Няма да наказват споделеното пътуване

Споделеното пътешестване не попада в нерегламентирания транспорт, няма да има санкции за него. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Христо Радков, ръководител на Българско обединяване на водачите.

Коментарът му е във връзка промени в Наказателния кодекс, които бяха признати от депутатите през октомври, и плануват по-строги санкции за нерегламентирания транспорт на пасажери. Имаше предложение на народни представители на ГЕРБ за криминализиране на публичния транспорт без лиценз.

“Споделеното пътешестване няма нищо общо. То не е възмездно. Споделено пътешестване е, когато се познаваме, уговорили сме се авансово, че в избран час ще пътуваме от точка А до точка Б”, изясни Радков.

Той означи, че нерегламентираният транспорт се отнася за водачи, които най-често минават по спирките и оферират на пасажери да ги превозят до избрана точка на цената на автобусния билет.

Експертът счита, че “една от най-фрапиращите промени” на статута и условията към автошколите в страната, препоръчани от изпълнителна организация “Автомобилна администрация”, е образователните центрове да станат търговски обекти.

“Към момента школите са на осведомителен режим - уведомяват, че в този обект ще се прави образование. За да станат търговски сдружения, те ще би трябвало да минат утвърждение в няколко други институции, в случай че са в жилищна постройка - да получат утвърждение за активност от съседите”, изясни Радков.

По думите му предлагането инструкторите да работят на трудови, а не на цивилен контракти е позитивно в сегашната обстановка, като се има поради, че упованията са пандемията да затвори още веднъж всички образователни центрове.

По отношение на опцията да се вкара условие всички моторни транспортни средства да са благосъстоятелност или на лизинг от самия образователен център Христо Радков означи, че това ще е удар за школите в по-малки обитаеми градове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР