Списъкът включва 493 имена, сред които всички физически и юридически

...
Списъкът включва 493 имена, сред които всички физически и юридически
Коментари Харесай

Русия обяви списък на чуждестранните агенти frognews.bg

Списъкът включва 493 имена, измежду които всички физически и юридически лица, оповестени по-рано за задгранични сътрудници.

Новият закон за задграничните сътрудници, влезнал в действие през днешния ден, планува основаване на обединен указател (вместо съществуващите четири), който да съдържа данни за тях, както и информация за основанията да бъдат избрани за такива, добавя Българска телеграфна агенция.

 

Създава се също по този начин указател на физическите лица, свързани с задгранични сътрудници. За такива се признават физическите лица, влизащи в състава на органите на несъмнено за задграничен сътрудник юридическо лице или публично сдружение, а също техни учредители, членове, участници, ръководители.

Руските управляващи започнаха наказателно произвеждане против опозиционния юрист и правозащитник Иля Новиков и го включиха в листата с търсените лица, съобщи ДПА. Информацията беше обявена от организация РИА Новости, която се базира на съветското вътрешно министерство.

 

Новиков доби популярност като юрист по правосъдните каузи против правозащитната организация " Мемориал " и " Фонда за битка с корупцията ", основан от рецензия на Кремъл Алексей Навални.

Юристът произлиза от руско-украинско семейство и по-рано защитаваше украинската пилотка Надя Савченко и режисьора Олег Сенцов, които бяха поотделно арестувани и пратени в пандиза в Русия след експлоадирането на бойните дейности в Украйна през 2014 година Двамата след това бяха освободени при замени на пандизчии.

 

Новиков живее от година в Украйна и има информация, че се е включил към поделение на украинските сили за териториална защита след съветската инвазия през февруари. В края на ноември правосъдното министерство на Русия го разгласи за задграничен сътрудник, показва ДПА.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР