Списък със 130 имена на подслушвани по време на миналогодишните

...
Списък със 130 имена на подслушвани по време на миналогодишните
Коментари Харесай

Изтече списък със 130-има подслушвани по време на протестите през 2020 година

Списък със 130 имена на подслушвани по време на миналогодишните митинги изтече в Интернет. Данните бяха оповестени първо във Facebook страницата на Bird.bg, а по-късно се появиха и в уеб сайтове като Frognews.bg и Lupa.bg. Твърди се, че така наречен обекти са били следени по делото за приготовление на " държавен прелом ".

На ексклузивен брифинг в понеделник след закритото съвещание и отчета за активността на Комисията за следствието на принуждение и подслушване на протестиращи ръководещите през 2020 година от ГЕРБ обявиха, че данни за подслушване няма и задачата е обществото да остане с усещането, че е имало противозаконни дейности.

" Рухна структурата и на Бойко Рашков, и на Хаджигенов, и на всички останали, които твърдяха през цялата предизборна акция за изборите на 11 юли, че има стотици подслушвани - политици, представители на медиите и жители. Ако имаше нещо сходно, министърът на вътрешните работи щеше да огласи тази информация, а не да се крие комфортно. Щеше да го направи и ръководителят на тази комисия ", съобщи Десислава Атанасова.

Председателят на комисията Николай Хаджигенов обаче опонира, че 130 души са били подслушвани нелегално.

" Комисията разкри отчет, който показа най-ужасяващото нападение против правата на българските жители. Аферата " Уотъргейт " няма нищо общо с това - тук са 130 имена. Министерство на вътрешните работи и Специализираната прокуратура са направили закононарушения с тези подслушвания. Разрешенията на Специализирания углавен съд за СРС също са нарушаване ", сподели Хаджигенов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР