Спирките на градския транспорт в София ще бъдат допълнително обезопасени.

...
Спирките на градския транспорт в София ще бъдат допълнително обезопасени.
Коментари Харесай

Обезопасяват допълнително спирките на градския транспорт в София

Спирките на градския превоз в София ще бъдат в допълнение обезопасени. В това увери инж. Димитър Петров, шеф в направление " Управление и разбор на трафика " в Столичната община, оповестява БНР.

Предстои да бъде импортиран отчет за това на идващото съвещание на Столичния общински съвет.

Новината идва след днешния случай, при който, пометено от товарен автомобил, който по-късно се вряза в спирка на градския превоз.

" Всяко едно обезопасяване е направено с съответна цел. Неслучайно се създават такива ограничения. Разбира се, те са безусловно ориентирани към най-уязвимите участници в придвижването - това са точно пешеходците, велосипедистите ", изясни Петров.
 Камион се вряза в автобусна спирка в София Обновена
Камион се вряза в автобусна спирка в София

На място е починала 19-годишна жена

Той посочи, че от общината ще стартират от местата, където има скоростни булеварди , като да вземем за пример бул. " България ", " Цариградско шосе ", както и такива с централизация на пътно-транспортни катастрофи.

Целта e всяка една спирка, без значение дали е на по-голяма улица, на по-голям бул., би трябвало всички тези детайли да ги им а и да може да се подсигурява отбраната на чакащите и да се предотвратят такива бъдещи произшествия, акцентира Петров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР