- Спирка Кьошето - Гара Солници - Спирка Морска градина - Спирка Лазур -

...
- Спирка Кьошето
- Гара Солници
- Спирка Морска градина
- Спирка Лазур
-
Коментари Харесай

ЖП-линия за 103 милиона лева ще свързва гара „Владимир Павлов“ с летище Бургас

- Спирка " Кьошето "

- Гара " Солници "

- Спирка " Морска градина "

- Спирка " Лазур "

- Гара " Владимир Павлов "

Предвидено е пресичането да става на две равнища, като съществуващите към този момент уреди ще бъдат ремонтирани, а нови ще бъдат построени на няколко места в Бургас.

Техническото планиране планува също по този начин създаване на железопътен надлез при улица " Одрин ", нов пътен надлез при ул. " Димитър Димов ", пробив под основен път I-9 и железопътна естакада при летище Бургас, както и други нови уреди.

" Ако се откри финансиране, е планувано ЖП- линията да бъде продължена до Слънчев бряг ", посочи инж. Бакалски. За техническите решения на плана, ръководителят на проектантския екип Владимир Попов изясни:

" Дължината на трасето е от порядъка на 11 км. Релсовият път ще бъде безнаставов, което значи, че няма да има настави, които провокират шумове при придвижването на возилата. Ще се употребяват и други способи за обезшумяване и понижаване на вибрациите. ".

Проектната скорост е 60 км/ч от гара " Владимир Павлов " до спирка " Морска градина " и 80 км/ч от спирка " Морска градина " до гара " Летище Бургас ".

Проектът обгръща съгласуваност и с към този момент съществуващия градски превоз в Бургас, добави Владимир Попов. След представянето на концепцията на държавното дружество, кметът Димитър Николов сложи и условия към проектантския екип, свързани с точната локация на спирките и гарите, съвременни уреди и координиран с общината дизайн на инфраструктурата. Той разясни, че и екологичните организации ще имат условия към плана на новата линия.

Проектният период за пускане на градежа е 2025-а година, като продължителността е към 3-4 години, показаха от държавното дружество.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР