Спирането на изграждането на газопровода Северен поток-2 като средство за

...
Спирането на изграждането на газопровода Северен поток-2 като средство за
Коментари Харесай

Маас: Спирането на „Северен поток-2“ ще повиши напрежението между Украйна и Русия

Спирането на построяването на газопровода " Северен поток-2 " като средство за напън върху Русия за да изтегли войските си от границата с Украйна ще има по-скоро противоположният резултат и ще докара до ескалация на напрежението сред Кремъл и Киев, съобщи немският външен Хайко Маас в изявление за телевизия АРД.

Германският канцлер Ангела Меркел и американският президент Джо Байдън са провели телефонен диалог в сряда за обстановката в Украйна и приканиха Москва да се отдръпна своите войски от границата. Маас също насочи подобен апел към Русия, написа " Дойче веле ".

„ Важно е Украйна да е сигурна в нашата взаимност и да се насочи предизвестие към Кремъл против предприемането на инвазия. Европейски Съюз, НАТО, Г-7 и интернационалната общественост обявиха това ясно. Москва също няма интерес да възпламенява военните дейности “, съобщи Маас.

В момента на руско-украинската граница има най-голямото скупчване на войски от 2014 година насам. Съобщения за придвижването на съветски войски към границата с Украйна се появиха при започване на април. Киев упрекна Москва, че е разположила над 80 000 бойци на украинските граници и в анексирания Крим. Редица висши чиновници в Съединени американски щати и Европейския съюз към този момент показаха угриженост по отношение на тази обстановка. Украинският президент Владимир Зеленски прикани Съединени американски щати да оказват помощ за отбиване на съветската експанзия. Руският министър на защитата Сергей Шойгу изясни концентрацията на военнослужещите в тези региони с „ контролни инспекции “.

Работите по полагане на тръби за „ Северен поток-2 “ бяха обновени през декември 2020 година след едногодишно спиране, само че скоро още веднъж бе спряно поради митинги на еколози против неговото създаване. Като цяло планът е приключен почти на 95%.

Съединени американски щати, Украйна и балтийските страни интензивно се опълчват на построяването на газопровода, страхувайки се от увеличение на въздействието на Русия на европейския енергиен пазар. Вашингтон включи кораба за полагане на тръби " Фортуна " и неговия притежател, компанията, в два санкционни листата.

В същото време немското държавно управление поддържа „ Северен поток-2 “, макар че в страната има доста негови критици. Германският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер разгласи опцията за въвеждане на мораториум върху завършването на спорния план.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР