Спиране на действието на нотите, по силата на които от

...
Спиране на действието на нотите, по силата на които от
Коментари Харесай

БСП искат замразяване на гоненето на дипломати, за да го обсъдят в НС

Спиране на действието на нотите, по силата на които от страната ни биват изгонени 70 чиновници на посолството на Руската федерация. За това настояха на брифинг в коридорите на Народното събрание от Българска социалистическа партия, като са внесли настояването си в деловодството на законодателната институция.

" Преди малко групата на " Българска социалистическа партия за България " внесе искане да бъде прегледано от Народното събрание да бъде прегледана обстановката, която се сътвори с оповестяването на 70 съветски дипломати за личност нон грата. Искаме да бъде прегледано и да се вземе решение, въз основата на което министър-председателят неотложно да даде инструкции за краткотрайно прекъсване на действието на връчените ноти ", настоя левият народен представител Борислав Гуцанов.

От " Позитано " 20 имат и второ искане - министърът на външните работи Теодора Генчовска неотложно да стартира диалози с съветската страна, с цел да позволи зародилата конфликтна обстановка.

" Преди малко ръководителят на Народното събрание отхвърли да прегледа това. Ние не считаме, че в този миг това е обикновено - да не се гледа това, което най-вече вълнува българското общество и което може да окаже трайно въздействие върху стопанската система на страната, върху националната сигурност на страната, върху естествения живот на всяко едно българско семейство ", добави Гуцанов.

Освен това - Българска социалистическа партия не се отхвърлят да водят диалози с " Продължаваме промяната ", само че те щели да бъдат " безпределно сложни " предвид на актуалната обстановка. " На първо място желаеме да има непоклатимост, развиване на стопанската система, успокоение за българските жители. И всички обществени наши визии да станат приоритет на предстоящ кабинет ", настоя още националният представител.

Припомняме, че по-рано тази заран водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова от парламентарната естрада предложи четири стъпки: Кирил Петков да излезе и да съобщи, че няма да се кандидатира за министър председател, да уволни заместник-министъра на външните работи, подписал нотата, президентът да уволни неотложно шефа на ДАНС и Народното събрание да вземе решение министърът на външните работи да анулира нотата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР