Спираме мигрантите с охрана на границите, центрове извън ЕС и

...
Спираме мигрантите с охрана на границите, центрове извън ЕС и
Коментари Харесай

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво

Спираме мигрантите с защита на границите, центрове отвън Европейски Съюз и съглашение с Турция, отсече българският министър-председател


Премиерът Бойко Борисов си е забил брадвата в огромно дърво, да се надяваме, че ще реализира огромен триумф. Това сподели унгарският министър-председател Виктор Орбан по отношение на един от главните цели на българското европредседателство за Западните Балкани.

Еднодневната аудиенция на Орбан протече в резиденция “Бояна ”, като по молба на унгарската страна двамата министър председатели направиха единствено изказвания – без нормалните журналистически въпроси. “Историческа е тежестта е на гърба на българското европредседателство, тъй като в този момент се отвори една нова врата да вземем значимо решение за интеграцията на Западните Балкани в Европейския Съюз, акцентира Орбан. И пожела триумф на самодейността на Борисов за решаващата среща на върха сред водачите на Европейски Съюз и страните от района, която е закрепена за месец май.

Орбан съобщи изрично, че страната ни би трябвало да бъде пълновръстен член на Шенгенското пространство, само че не е. Той вметна, че в случай че се постанова, границите на Шенген могат да бъдат преместени. И връчи на Борисов унгарско предложение за рецесията с мигрантите.

Борисов сбито означи, че то ще бъде прегледано. Но отсече, че казусът с бежанците минава през мощна защита на границите, ново съглашение с Турция и хотспотове или центрове, само че отвън границите на Европейски Съюз, с цел да може след привършване на споровете, хората да се върнат в страните си. “Ако ние подсигуряваме тези три точки – защита на външната граница, хотспотове, съглашения със съседите, в България полемиката ще върви доста по-лесно ”, сподели Борисов на унгарския си сътрудник. Както към този момент “Труд ” заяви, през днешния ден Борисов ще одобри в резиденция “Бояна ” и федералния канцлер на Австрия Себастиан Курц.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР