Спирачната течност за автомобили е хигроскопична, което означава, че влагата

...
Спирачната течност за автомобили е хигроскопична, което означава, че влагата
Коментари Харесай

Знаете ли как се проверява спирачна течност с мултицет?

Спирачната течност за коли е хигроскопична, което значи, че влагата се натрупва с течение на времето. Освен това този развой протича, даже в случай че цялата система е изцяло " запечатана " и в положително положение. Има доста способи да се дефинира какъв брой вода има в спирачната система, а в този момент ви описваме за един от най-оригиналните. Първо, дано си напомним за какво се случва това. Консумативът DOT-4 е мощно абсорбиращ. Тоест, както споменахме, той всмуква влагата от околната среда и също по този начин натрупва дребни частици каучук от износването на гумичките на буталата на основния спирачен цилиндър. Други боклуци като наслойка също се събират там.

В резултат на това се трансформира точката на заледяване на спирачната течност. Тоест при мощен мраз колата може да има проблеми със спирачките, написа AutoMedia.bg. А на топло течността може да кипне. Резултатът е същият, само че злополуките са по-тежки, защото през лятото скоростта е по-висока. Затова е целесъобразно да ревизирате положението на консуматива. Като предписание, един път годишно.

Ако приказваме за инспекция в сервиз, тогава се употребява особено професионално съоръжение. Но водачите, които избират да ремонтират своя " стоманен кон ", сами са измислили и други способи. Например, диагностика с помощта на мултицет.

За да извършите това, превключвателят на устройството би трябвало да бъде подложен в състояние " 20 волта ", докоснете позитивния извод на батерията с позитивния накрайник на уреда и потопете негативния в резервоара със спирачна течност. В резултат на това на екрана светва цифра, която не ви приказва нищо. За да се разбере положението на течността, са нужни и спомагателни процедури.

Трябва да извършите същото, но с нова течност, която е в одеве разпечатана бутилка. Е, тогава слагаме очила с дебели стъкла и построяваме математическа връзка сред индикаторите. Това ще ви разреши почти да оцените концентрацията на водата.

Като цяло методът е доста комплициран и очевидно не е подобаващ за всеки. Освен това разноските са високи. В последна сметка би трябвало да разпечатате нова спирачна течност и не можете да съхранявате консуматива дълго време разопакован, но пък методът е прецизен и ако цифрите на двете течности съответстват или са близки, то това значи, че спирачната течност в системата ви е добра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР