Спирачките на някои самолети на Аерофлот“ са деактивирани поради липса

...
Спирачките на някои самолети на Аерофлот“ са деактивирани поради липса
Коментари Харесай

Самолетите на „Аерофлот“ може да се наложи да кацат без спирачки заради санкциите

Спирачките на някои самолети на „ Аерофлот “ са деактивирани заради липса на части, а водачите са инструктирани да кацат единствено с реверсивна двигателна сила на моторите.

Измина година и половина от съветското навлизане в Украйна. От началото на войната на Русия бяха наложени доста наказания, в това число и на авиационната промишленост на страната. Много елементи в съветските пътнически самолети (западно производство), които нормално биха били елементарно заменяеми, бързо се износват, без да се виждат аварийни елементи, заради възбраната за импорт на аварийни елементи за самолети от Boeing и Airbus от март 2022 година

Хора от компанията препратиха формален бюлетин, изпратен до водачите. Поради гореспоменатите наказания съветският флагмански транспортьор „ Аерофлот “ изпитва проблеми с подмяната на износените спирачки на „ непознати “ самолети. Приема се, че пет самолета Boeing 777, два Airbus A321, един A330 и един A320 са наранени от този бюлетин, раздаден на водачите на съветския транспортьор.

Най-важната част от бюлетина гласи:

„ Самолетът ще се стреми да завие на страната, на която спирачките не са деактивирани. Обърнете внимание на този факт, изключително при кацане на мокра писта с срещуположен вятър!!! “

„ Съществуват ограничавания във връзка с ширината на пистата за политане и кацане. Рискът от секване на пистата е огромен!!! “

Самолетът може да се приземи без спирачки, защото по време на кацане по-голямата част от работата по прекъсването му се прави благодарение на реверсивния механизъм. Въпреки това, кацането без помощта на спирачки доста ще усили времето, което въздухоплавателното средство употребява за кацане. Спирачките са нужни и за спиране на излитането посредством потреблението на автоматизирани спирачки, които се задействат автоматизирано, в случай че водачите решат да пресечен излитането по някаква причина.

Санкциите не престават да въздействат съществено на Аерофлот

На този стадий не е ясно кои са съответните самолети, само че това демонстрира, че глобите засягат доста Аерофлот. Резервните елементи са сложни за набиране, а в този пилотски бюлетин е отразена голяма угриженост за сигурността. Разбира се, съществува и сюжетът: „ Ами в случай че противоположната двигателна сила откаже? “. Ако те се повредят, при кацане съществува огромен риск самолетът да прелети над пистата.

Този бюлетин безспорно ще бъде първият от многото, които ще се появят след време при други самолети със същите проблеми. За „ Аерофлот “ и другите съветски превозвачи обаче има доста други самолети, които те могат да канибализират и да употребяват за част, преди сходни проблеми да се трансфорат в спомагателен сериозен проблем.

Според The Moscow Times на съветските самолетни компании е позволено да откажат ремонта на спирачките на самолетите за период до 10 дни, след което те би трябвало да бъдат сменени или изключени, като се изисква известяван на Федералната организация за въздушен превоз (FATA).

Руската авиация става все по-опасна

От август 2022 година наподобява, че не се вижда краят на видимо безкрайния спор сред Русия и Украйна и последвалите наказания. Поради оскъдното предложение на части за самолети доста съветски самолетни компании, в това число „ Аерофлот “, канибализират личните си самолети за елементи. Търсенето в съветската пътническа авиация нараства, а по-голямата част от съветския цивилен самолетен парк се състои от задгранични самолети.

Въпреки че Русия се пробва да усили вътрешното си произвеждане на самолети благодарение на авиокосмически компании като Иркут (Яковлев) и Туполев, това ще се случи последователно. Така че към този момент съветската авиационна промишленост ще остане в рисково състояние, при което рискът от произшествия ще остане на фрапантно високо равнище, основно заради глобите.

Аерофлот – една от най-старите самолетни компании в света

Основан през 1923 година, 100-годишният Аерофлот разполага с флот от 172 самолета, множеството от които са формирани от модели на Airbus и Boeing. Към момента единствено два самолета във флота на самолетната компания са съветско произвеждане – два самолета Sukhoi SuperJet SSJ-100-95. След нахлуването на Русия в Украйна самолетната компания е направила спомагателни 389 поръчки за самолети на съветските самолетостроители Сухой, Туполев и Иркут (Яковлев), с цел да компенсира анулираните поръчки за самолети на Airbus и Boeing.

Преди 2022 година самолетната компания е имала над 200 маршрута, свързващи градове в Русия и в чужбина. Тя е имала и голям брой други направления под формата на взаимно потребление на кодове посредством участието си в алианса SKYTEAM, което също е било прекратено след възобновяването на руско-украинската война

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР