Спирачките на един автомобил могат да прегреят по много причини.

...
Спирачките на един автомобил могат да прегреят по много причини.
Коментари Харесай

Грижите за спирачките в жегата

Спирачките на един автомобил могат да прегреят по доста аргументи. Специално при хидравличните системи един от най-честите проблеми, а и един от най-лесните за разрешаване, е неправилното слагане на накладките по отношение на спирачния диск, споделят от компанията " Феродо ", която от години създава съставни елементи за спирачната система.

Разстоянието сред накладките и дисковете може да е прекомерно огромно или пък прекомерно малко, само че и в двата случая това съставлява проблем. При огромен празен ход има заплаха работата на спирачката да е нарушена, тъй като накладките не опират задоволително в дисковете и не реализират качествено търкане. Това доста може да отслаби опциите на спирачките и да докара до рискови обстановки.

Ако луфтът е прекомерно дребен, накладките и дисковете може да се допират и без да се натиска спирачният педал, което води до нежелано търкане и извъртане, изхабяване и прегряване на съставените елементи, което още веднъж може да утежни работата на спирачката, да провокира трептения, звук и трайни повреди по дисковете. В най-лошия случай се образуват горещи точки, които могат бързо да износят материала и да напукат дисковете.

При монтажа всички хидравлични дискови спирачки са снабдени с автоматизиран регулатор, който се самонапасва при прилагане на спирачките, с цел да компенсира износването на дисковете и накладките. Въпреки това обаче те постоянно би трябвало да се ревизират, с цел да е несъмнено, че работата на спирачната система е допустимо най-хубавата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР