Спейс Екс изстреля втория си екипаж до Международната космическа станция.

...
Спейс Екс изстреля втория си екипаж до Международната космическа станция.
Коментари Харесай

Нов полет на "Спейс Екс" до Международната космическа станция

" Спейс Екс " изстреля втория си екипаж до Международната галактическа станция. На борда са четирима астронавти, измежду които и първият европеец, участващ в задача на частната компания.

След като беше отсрочено с 24 часа поради неприятно време, изстрелването се реализира сполучливо този понеделник минути преди 12 ч. българско време. Очаква се астронавтите да дойдат на Международната станция в събота по обед. Това е първият галактически екипаж, потеглил от американска земя за тази година.
Снимка: btvnovinite.bg
Днешният полет е втори и за ракетата притежател – " Фалкън 9 ", и за капсулата – " Крю Драгън ", които се употребяват неведнъж – концепцията, стояща в основата на " Спейс Екс ".

На борда са двама американци, японец и французинът Тома Песке. Той ще дава отговор за задачата " Алфа " на Европейската галактическа организация, измежду чиито цели е да изследва за какво стволовите кафези остаряват по-бързо в Космоса. В края на шестте месеца Песке ще стане и първият европеец, поел командването на Международната галактическа станция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР