Спецпрокуратурата, която досега пусна снимки от не един разговор на

...
Спецпрокуратурата, която досега пусна снимки от не един разговор на
Коментари Харесай

Прокуратурата пусна и документи от кабинета на президентския секретар

Спецпрокуратурата, която до момента пусна фотоси от не един диалог на президентския антикуропционен секретар Пламен Узунов с предприемача Пламен Бобоков, през днешния ден популяризира и документи, открити при претърсването в кабинета му предишния четвъртък. От известието излиза наяве, че занапред прокуратурата ще обяснява детайлности към откритите документи, само че е побързала да ги популяризира, с цел да оправдае акцията в президентството.

Според известието са " конфискувани голям брой бумаги и документи, свързани с дейността на законодателната, изпълнителната и правосъдната власт - Народното събрание, Министерството на вътрешните работи, Комисия за противодействие на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество, прокуратурата и други " Обвинението показва, че Узунов е съхранявал материали, които не се отнасят до неговите директни служебни отговорности и отговорности. Сред тях са копия на кореспонденция сред две търговски сдружения, касаещи три външнотърговски контракта. Един от тях е част от следствие.

В кабинета на Узунов е открито и копие на цялата кореспонденция по искане на основния прокурор от 2017 година за свалянето на имунитета на депутата от левицата Манол Генов поради дело за търговия с гласове. " Сред конфискуваната документи са и копия от разпити пред съдия на очевидци, включително такива с загадка идентичност ", споделя прокуратурата. И изяснява, че занапред ще обяснява по какъв начин Узунов и получил копие от преписката, адресирана до Народното събрание.

" Иззети са също по този начин бележници с изписан ръкописен текст, фотоси и голям обем от материали, съдържащи персонална и служебна информация от оперативен характер, отнасяща се за български и задгранични жители. Анализира се тяхното наличие, дали същите съставляват класифицирана информация и имат ли отношение към националната сигурност на страната ", прецизира прокуратурата.
Президентският секретар Пламен Узунов получи обвинение
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР