Спецоперацията по противодействие на производството и разпространението на наркотици е

...
Спецоперацията по противодействие на производството и разпространението на наркотици е
Коментари Харесай

Зрелищни СНИМКИ и ВИДЕО от мощна акция на полицията в Русенско, разкриха...

Спецоперацията по противопоставяне на производството и разпространяването на опиати е стартирала през вчерашния ден. Действията са осъществени от чиновници на Сектор „ Противодействие на престъпната престъпност “ и Специализирано тактическо звено за бързи дейности при ОДМВР Русе, под управлението на Окръжна прокуратура град Русе. В рамките на акцията криминалистите ревизирали икономически двор на територията на село Новград, община Бяла.

На място, в миг на събиране на зелена тревиста маса и приготвянето й за превозване, са арестувани 7 поданици на София област. По време на процесуално – следствените дейности, в две халета и административна сграда, са открити 1743 саксии, изцяло построена система за поливане, отопление и вентилация, както и над 140 кг суха тревна маса, която при осъществен полеви тест реагирала на марихуана.

Иззети са и три автомобила - „ Рено “, „ Мерцедес “ и БМВ, употребени от арестуваните, единият от които приспособен за превозване на бидони с опиата. Намерени и конфискувани са и голям брой документи, сочещи към компании, свързани с покупки на части от оборудването, мобилни телефони, компютърни конфигурации, таблети, системи за видеонаблюдение и радиовръзка сред лицата.

В хода на интервенцията, със подпомагане на криминалисти на ГДНП, Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР – София, са арестувани и двамата притежатели на парцела, осъществени са претърсвания на населяваните от тях адреси, конфискувани са автомобил „ Мерцедес “ и мобилни апарати.

С разпореждане на Окръжна прокуратура Русе осем от арестуваните остават в ареста за период до 72 часа. Работата по документирането и доказването на незаконната активност продължава в границите на формираното досъдебно произвеждане, под директното наблюдаване на прокуратурата.















ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР