Специя и Дженоа завършиха при равенство 1:1 на „Алберто Пико“

...
Специя и Дженоа завършиха при равенство 1:1 на „Алберто Пико“
Коментари Харесай

Петко Христов със силен мач при равенство на Специя в Серия А

Специя и Дженоа приключиха при тъждество 1:1 на „ Алберто Пико “ в мач от междинния 10-и кръг в Серия А. Цял мач за домакините игра българският национал Петко Христов, който се показа на равнище.

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, само че липсваха головите положения.

Това се промени през втората част и в 58-ата минута Емануел Джеси нацели далечната греда с шут по земя. В 64-ата точно той можеше да открие резултата, само че някак си от един-два метра разстояние прати топката над вратата. Само две минути по-късно Еди Салседо извърши директен свободен удар. Топката се отби в стената от играчи и попадна в резервата Ебрима Коли. Нападателят насочи изстрел, след което топката срещна първо гредата, а по-късно и гърба на вратаря Салваторе Сиригу и влезе в мрежата му за 1:0.

В 84-ата Сиригу мазета удар на Джеси и по този начин „ грифоните “ проведоха рискова контраофанзива. В нея Флипе Кайседо преодоля вратаря Иван Проведел, който беше заставен да го фаулира. Така съдията уточни бялата точка, откъдето капитанът на генуезците Доменико Кришито оформи крайното 1:1.

Специя е 17-и в класирането с актив от 8 точки, а Дженоа е с една позиция по-надолу в зоната на изпадащите след седмия си следващ мач без победа. В различен мач от десетия кръг в борбата на новаците Салернитана надви над Венеция с 2:1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР