Специалното събитие Шесто чувство“ събра над 2000 човека на живо,

...
Специалното събитие Шесто чувство“ събра над 2000 човека на живо,
Коментари Харесай

“Нещо хубаво ще се случи в България” са думите на световноизвестния хуманитарен лидер Гурудев Шри Шри Рави Шанкар, който се срещна с хиляди българи в киноцентър „Бояна“ 

Специалното събитие „ Шесто възприятие “ събра над 2000 индивида онлайн, министри, посланици и онлайн фенове от над 50 страни, с цел да медитират дружно със световноизвестния нравствен преподавател от Индия

По покана на Киноцентър Бояна, в края на месец юли (29.07.) духовният лидер Гурудев Шри Шри Рави Шанкар посети София на особено проведено събитие „ ШЕСТО ЧУВСТВО “. Българското посланичество на интернационалната организация, на която Рави Шанкар е създател – „ Изкуството да живееш “, провежда всеобщи духовни практики и сказка, водена от него на тематика – по какъв начин да открием вътрешния си мир.

На събитието участваха посланиците на няколко страни – американският дипломат Херо Мустафа, индийският – Н. П. Санджай Рана и на Черна гора –Йелена Филипович. Бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов уважи събитието персонално и бе почетен от самия Шри Шри, който му връчи книгата си „ Лични бележки за откровения изследовател “.

“Знаете ли, аз пътувам по целия свят, само че в никакъв случай не се усещам като чужденец. Чувствам се като едно с останалите. Нямам преграда, не се усещам като друг от останалите. Ние сме едно, ние сме като едно световно семейство. И въпреки и всеки от нас да е друг, мисленето и ползите ни са разнообразни, само че в това време ние сме едно човечество, едно семейство. ”, са думите на мъдрия нравствен лидер.

Хиляди хора от България и света – фенове на йогата, медитациите и духовните практики, онлайн и онлайн, станаха част от групова медитация на българска територия и се допряха до духовния лидер за всички. Популярният по целия свят нравствен водач пристигна у нас с посланието, че България може да помогне за постигането на международен мир, посредством всеобщи духовни практики и медитации, на чисто енергийно равнище. “Въпреки локалната и световна рецесия, нещо хубаво ще се случи с България. И хората би трябвало да имат вяра и да имат вяра ”, загатна Гурудев Шри При рави Шанкар по време на визитата си. За него България е част от неговото световно семейство, “пълна с хубави хора ”.

“Ако всеки мисли за себе си, светът ще бъде в безредно състояние. Хората би трябвало да слагат нацията, страната и хората преди всичко, след това себе си. Ако всеки мисли за другия, светът ще бъде по-добро място ”. Това е “лекът ” съгласно духовния лидер, с цел да реализираме по-бързо идното благополучие в страната ни.

По време на своята сказка, Гурудев Шри Шри Рави Шанкар не пропусна да показа мъдри мисли, като: „ Животът е странствуване от едно тъжно „ не знам “ до едно щастливо „ не знам “. Докато не се отърсим от предишното и не спрем да се тормозим за бъдещето, в никакъв случай няма да оценим сегашното. Любовта е всичко, което ни заобикаля. Природата на нашето схващане. Когато преодолеем напрежението, съзнанието ни излиза от своите граници и стартира да възприема и усеща нещата по същинския метод. Това е любовта. Депресията и тъгата унищожават индивида. Трябва да бъдат преодоляни, с цел да погледнем на живота си в по-широк набор ”. Според лидера, депресията е най-големият проблем сега. На всеки 45 секунди някой от целия свят се самоубива и точно поради това медитацията е доста значима. А в миг на софтуерен взрив, йогата вкарва духовния баланс.

По време на събитието, посетителите паралелно имаха опция да посетят йога практики, да се насладят на редица разнообразни атракции, измежду работилници за изобразяване с къна, на кулинарни шедьоври от индийски, веган и вегетариански заведения за хранене и доста други. В програмата на събитието бяха включени разнородни йога практики и аюрведа семинари.

Гурудев Шри Шри Рави Шанкар е филантропичен деятел, създател на интернационалните организации – фондация „ Изкуството да живееш “ и Международна асоциация на човешките полезности. Организатор е на филантропични, просветителни и благотворителни планове и събития по целия свят. Шри Шанкар е номиниран за Нобелова премия за мир и е предявител за обществения мир в Колумбия. Гурудев е почетен жител на редица страни и е посетител и преподавател на някои от най-важните международни конференции. Това е третата аудиенция на Шри Шри Рави Шанкар у нас. Предишните две са през 2012 и 2020 година.

можете да откриете всички фотоси от фотографа Стефан Н. Щерев – в случай че публикувате от тях в обществените мрежи, молим да го отбелязвате.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР