Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на

...
Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на
Коментари Харесай

Грижата за здравето винаги е на мода

 34-1 Специално за “Труд ” доктор Людмила Емилова продължава своята поредност на дълголетието. Тя е доктор с три специалности – вътрешни заболявания, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лекуване с плодове, чай и мед върху себе си и съумява да се избави от доста тежки заболявания, взема решение, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 година доктор Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лекуване, през който са минали над 45 000 пациенти от целия свят. Мнозина са се избавили от шаблонно дефинираните от формалната медицина като нелечими болести и като бонус са стопили килограми, освен това с дълготраен резултат. През 1997 година доктор Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на Съединени американски щати.

Като доста модерни младежи, потопени в под напрежение градски темп, Жоро не отделял доста внимание на храната и обездвижването. Допреди няколко години, когато решил да преобърне пирамидата на всекидневието. Вместо да лежи затиснат под нея, решил да изследва света край себе си и да открие свое място – отвън комфортните шаблони, и с грижа за здравето.

Младият мъж се убедил, че стресът ни вкарва в коловози, успоредни на пълноценния живот и в случай че останем в тях, боледуват и тялото, и душата ни. Започнал с йога преди към 7 години и заниманията го увлекли. Минал през разнообразни практики, само че като най-важна част от усвоените придвижвания и философия дефинира медитацията. В зареждащата й тишина откривал по какъв начин сетивата могат да се трансформират. И около новите ползи Жоро направил независимо първите 3 дни недояждане. Следващите дни били 5. Постепенно спрял потреблението на месо, отказал цигарите, спрял и алкохола, от който в никакъв случай не бил изкушен. И измененията почнали малко по малко.

Пътят им го отвел в медицинския център на доктор Емилова. Още в първите дни усетил, че това е неговото място. С лекост правел програмата, забавни му били другите занимания, срещнал хора, впечатляващи с дух и сила. Категоричен е, че в среда на съидейници и нови другари човек има по-добри и трайни резултати.

Жоро Драгнев дава отлична оценка на постигнатото от екипа на доктор Емилова, а лекарката слага непосредствено в олимпийска ранглиста. Впечатлен е, че е отдала живота си на идеята колкото се може повече хора да бъдат осведомени за неограничените благоприятни условия на природонаучната медицина. С усета си на дизайнер избира като най-точно определяща за доктор Емилова думата – пленителна. Защото на 75 години има сила за цялостен тим и тъй като от 25 години следва собствен път, неподвластен на краткотрайни моди. А в стихиите на модата Георги е в свои води. Създадените от него дрехи оформят самостоятелната линия на дамите със личен жанр. Затова се е научил бързо да отсява същински стойностното, без значение дали става дума за материи и принтове, или за естетика в човешките връзки.

Всичко търсения обаче ще са напразни, в случай че нямаме здраве, е убеждението на младия мъж. При него още с първата продължителна стратегия в медицинския център на доктор Емилова, преди по-малко от година, имало впечатляващи резултати. Жоро не се чувствал болен, само че резултатите от подробни медицински проучвания посочили повишени равнища на холестерол и пикочна киселина, омазняване на черния дроб, недостиг на витамин Д3. Имал непотребни килограми, а с главоболието, стомашните киселини и рефлукса бил към този момент привикнал. Сега си дава сметка, че доста тънка линия го е деляла от дълъг лист хронични заболявания. Заплахата заличил с плодове, чай и мед. Свалил 7,5 кг, 7 от които мазнини. Според доктор Емилова това е най-хубавият и ефикасен за здравето вид при редукция на тежестта.

През януари т. година Жоро почнал в медицинския център второ по-дълго недояждане. Продължил го в дома си- общо 15 дни, с 10 дни зареждане по скица от лекарката. Чувствал се чудесно, кантарът посочил още 3 свалени кг, всичките за сметка на мазнини. Във времето сред стратегиите мъжът остава на течности и плодове при новолуние и пълнолуние. Споделя, че се усеща зареден и стимулиран да следи и изследва опциите на организма си, освободен от стрес и заболявания.

В стилните трендове на идващото лято Жоро предлага да се заложи на принтове вид зебра и големи божури. Отсега младият мъж се е записал за ваканционната стратегия на лекарката на “Боровец ”, с цел да се зареди измежду природата с нови открития за всичко скъпо в живота.

Ядково руло /една порция/


 10-2-emilova 50 г кашу и 50 г овесени ядки се смилат /да станат на брашно/, прибавят се по 1 щипка морска или хималайска сол, чубрица, кимион, червен пипер и сминдух. Разбърква се добре и се прибавят 2 с. л. студена вода. Размачква се хубаво, до момента в който стане на твърдо тесто. Оформя се като правоъгълен блат с размери 15/ 20 см. Разстила се с мокри ръце върху стреч фолио.

Пълнежът се подготвя от ситно нарязана алена чушка, ситно нарязана дребна глава остарял лук /може да се размени с див лук/, дребен морков, настърган на ситно, раздробен магданоз, 1 с.л. сусамов тахан, по 1 щипка чубрица, кимион и самардала. Рулото се навива плътно благодарение на стреч фолиото. Оставя се в ледник за 20 минути. Преди сервиране се запича върху изсъхнал незалепващ тиган за няколко секунди – да хване апетитна коричка. За по-богат усет може да се гарнира със сос песто от смлени орехи, босилек, магданоз, розмарин.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР