Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Милано Lexus

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Милано Lexus
Коментари Харесай

Lexus Design Awards 2023 в Милано

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Милано

Lexus се завърна в Седмицата на дизайна в Милано в Милано под формата на художествена галерия " Shaped by Air " на художника от Ню Йорк Сучи Реди, въодушевен от прототипа на Lexus Electrified Sport. Четиримата спечелили от тазгодишните награди за дизайн Lexus с мотото „ Оформяне на бъдещето “ също вземат участие в експозицията и показват прототипите на своите изобретения.

Изложбата на Lexus бе в Superstudio в Милано и можеше да бъде посетена до 23 април 2023 година На място посетителите срещнаха и четиримата спечелили в премията Lexus Design Award 2023, която се връчва за 11-ти път. От общо 2068 поръчки от 63 страни четири хрумвания попаднаха в менторската стратегия на марката. Иновациите са доведени до статус на първообраз с поддръжката на Lexus, който по-късно може да влезе в действително произвеждане след оптимизация.

Концепциите трябваше да се оправят с световните провокации пред обществото и да оферират решения за стабилно бъдеще в сходство с мотото на Lexus „ Дизайн за по-добро на следващия ден “. Първо се срещаме с Павелс Хедстрьом (Швеция, основан в Дания), който показва своето откритие „ Fog-X “, яке, което може да се трансформира в „ станция за събиране на мъгла “, с цел да събира до 10 литра вода дневно даже в най-сухите условия на света. Дрехата също по този начин предлага слънцезащита за потребителя. Включено е и приложение, което употребява данни за времето, с цел да покаже по кое време е най-вероятно да има мъгла.

Яминг Лиу (Китай) показа неелектрически 3D отпечатан овлажнител, който може да бъде стабилно създаден от рециклирани керамични боклуци. Просто напълнете вода и изчакайте малко, останалото ще се случи автоматизирано.

Две момчета - Винсънт Лай, Сингапур и Дъглас Лий, Канада, основан в Съединени американски щати, показват самобитна 3D пъзел система, която разрешава на хората с повредено зрение да усетят по какъв начин наподобява пейзажът към тях. Тази система може да се употребява и като различна форма на образование в учебните заведения. Вместо просто да четете по какъв начин наподобява дадена планинска верига, можете да я разгадаете по съответния метод и по този метод креативен да пресъздадете пейзаж.

Лично аз се впечатлих от концепцията на Киеонго Парк и Йежин Хео (Корея), в създаването " Zero Bag/нулев пакет ", сходна на пластмаса опаковка, направена от материал от водорасли, която разрешава да се опаковат облекла или храна. Например, можете просто да поставите облеклата, които идват с тази водоразтворима опаковка в която имат вграден перилен препарат в пералнята, с цел да получите чисти облекла без химикали без боклуци от външни опаковки незабавно след процеса на пране. Същото важи и за храни, които се доставят със „ Сода бикарбонат “, сгответе ястието, в това число опаковката, в гореща вода и му се насладете, без да сте отделили повече боклуци.

В изложбата " Shaped by Air " на Сучи Реди се възхищаваме на произведение на изкуството, което е въодушевено от формите на прототипа на супер състезателен автомобил Lexus " Electrified Sport " и дава визия за силуета на Electrified спорт. Той се акцентира от светли и яркозелени изрези, сходни на листа, които допускат естествено придвижване. В Милано тези форми висят от тавана и припомнят за дизайна на автомобила и за стила на художника Анри Матис.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР