Специално за auto-press.net от Хайнрих Роне, Global Press, Берлин, Германия

...
Специално за auto-press.net от Хайнрих Роне, Global Press, Берлин, Германия
Коментари Харесай

Mitsubishi Colt: Култовият модел се завръща

Специално за auto-press.net от Хайнрих Роне, Global Press, Берлин, Германия

След десетгодишна пауза моделът Mitsubishi Colt се завръща. За първи път японският дребен автомобил се предлага с хибридно задвижване и два бензинови мотора. Успях да добия визия за гения на паметната класика по време на тест из Берлин. Mitsubishi приказва за колата като своя икона. И това е в действителност този малъки автомобил. Той се появява като продуктово име за дребни коли Mitsubishi още през 1962 година Името украсява няколко генерации най-вече компактни модели по света и се трансформира в едно от най-известните имена на Mitsubishi.

Colt за първи път идва в Европа през 1978 година и стартира една история на триумф. В числа - през тези 45 години в Германия са регистрирани повече от 420 000 автомоблиа Colt. Въпреки че към този момент седмата генерация е напълно нова за Mitsubishi, на пръв взор " младият кон " (правилният превод на Colt, само че разговорно това е името на револвер) наподобява някак познато. Нищо чудно: дребната кола е основана на актуалното Clio от колегата на алианса Renault.

Но японският производител се е постарал да сътвори самостоятелен тип, изключително в предната част. Решетката да вземем за пример е освежена. И, несъмнено, ромбът на Renault трябваше да отстъпи място на трите диаманта на Mitsubishi. В задната част обаче са сменени единствено обозначението на вида и логото. Mitsubishi също даде на своя Colt спойлер на покрива.

Вътре приликата продължава. Единственото нещо, което се откроява тук, е кормилото. Въпреки „ роднинството “ Mitsubishi не бърка с Clio като основа за модела. В последна сметка французинът се смята за един от най-модерните модели в сегмента.

Под предния похлупак на Colt за задвижването дава отговор еднолитровият, трицилиндров, атмосферен, бензинов мотор с 49 кВт/67 к.с. и петстепенна трансмисия на цена от 17 590 евро (Clio се предлага от 18 350 евро). Предлагат се още турбобензинов мотор с 67 кВт/91 к.с., смесен с шестстепенна скоростна кутия от 20 990 евро, както и доста по-мощната хибридна версия с общо 105 кВт/143 к.с. на цена от 25 990 евро евро. Този мотор съчетава 1,6-литров бензинов мотор с два електрически мотора и автоматизирана многорежимна трансмисия. Това значи, че автомобилът реализира оптималната систематична мощ от 105 кВт/143 к.с.

Тази мощ можеше да се усети по време на тестванията към Берлин. Беше в действителност занимателно да пуснеш „ младия кон “ да тича – когато беше разрешено. Границата от 100 км се доближава от място единствено за 9,3 секунди, а производителят поставя завършек на мощното ускоряване едвам при 180 км/ч. Абсолютно безапелационно и задоволително за дребен автомобил, изключително откакто компактният Colt се усеща в действителност удобен и сигурен на пътя. Независимо от пъргавината потреблението е много прилична. Според WLTP, Mitsubishi дефинира разход от 4,2 до 4,5 л/100 км (CO2: 93-101 г/км) за хибрида.

Mitsubishi Colt се предлага в три конфигурации - съществена, плюс и топ. Дори базовата версия има много какво да предложи. Преди всичко модерни помощници - круз надзор с ограничител на скоростта, различаване на пътни знаци, деен помощник за поддържане на лентата и система за предизвестие за конфликт с различаване на пешеходци и велосипедисти и помощник за спешно прекъсване.

Mitsubishi също по този начин предлага електрически регулируеми и отопляеми външни огледала, климатик, датчици за светлина и дъжд и bi-LED фарове. Линията Plus предлага 16-инчови джанти, отопляем кожен волан, автоматизиран климатроник, функционалност за апостериори зареждане, двустепенно отопление на седалките (отпред) и тонирани стъкла откъм гърба.

Топ моделът, наред с други неща, предлага страхотна информационно-развлекателна система със звуковата система Bose с девет високоговорителя, субуфер и 10,25-инчов пъстър екран. И като черешката на тортата, Mitsubishi предлага и петгодишна гаранция за всички Colt, отличавайки се освен от корпоративния си брат, само че и от доста други съперници.

Ако побързате и поръчате Colt до края на октомври, можете да спестите тъкмо 2000 евро. Толкова е годна промоционалната цена от 15 590 евро. Има и особено въвеждащо модела на пазара издание започващо от 22 590 евро. То е във разновидностите турбо бензин или хибрид. Този пакет включва екстри като 17-цолови алуминиеви джанти, помощник за дълги светлини и мъртви зони и адаптивен автоматизиран круиз надзор, регулируеми по височина седалки от плат/изкуствена кожа, декоративни лайсни на прозорците в сребрист/хромиран тип и 3D навигационна система с 9.3 -инчов сензорен екран.

Технически данни Mitsubishi Colt 1.6 l Hybrid:
Дължина / широчина / височина: 4053 / 1798 / 1439 мм -
Двигател: Пълен хибрид с 1.6 литров бензинов мотор плюс два електрически мотора
Работен размер: 1598 куб.см
Мощност на системата: 105 кВт/143 к.с.
Максимален въртящ миг: 148 Нм
Трансмисия: Многорежимна автоматизирана
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 9,3 секунди
Максимална скорост: 180 км/ч
Разход на гориво WLTP смесен съгласно производителя: 4,2-4,5 литра/100 км
Емисии на C02: 93-101 г/км
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР