Специално състезание по плуване - в него вчера участваха деца

...
Специално състезание по плуване - в него вчера участваха деца
Коментари Харесай

Малки шампиони: Как плуването помага на деца с опорно-двигателни проблеми

Специално съревнование по плуване - в него през вчерашния ден участваха деца с проблеми в опорно-двигателния уред.

Фондация „ Воден път “ за поредна година потвърди, че плуването оказва помощ на малчуганите да подобрят положението си, посредством повече автономия.

Във водата дребните първенци се учат да плуват, а по-напредналите печелят медали и се радват на шампионско злато.
Снимка: btvnovinite.bg
Повечето от тях са на към 10 година, само че упражняват от 8-годишни. Самостоятелността и триумфите, които реализират са безспорни.

„ Той има детска церебрална парализа, а в това време не вижда – незрящ е. Плуването му се отразява доста добре и има огромен прогрес – доста добре се усеща и той, и ние също надлежно, а и тези надпревари за децата са страхотни. Днеска завоюва второ място на тил и трето на „ крол “, описа Павел Балабанов, татко на един от дребните плувци.

Специалистите настояват, че във водата костната система не се натоварва, а мускулатурата укрепва тялото в хоризонтална позиция, като се щади гръбначният дирек.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Децата, особено тези, които идват при нас, минават първо през цялостна рехабилитация и по-късно, когато те са независими във водата, минават към по този начин нареченото рехабилитовно плуване. Във формата на рехабилитация развиваме и техните рехабилитаторни качества – съгласно зависи от казуса “, изясни кинезитерапевтът Ива Матова.

„ Всяко едно дете е по подредба по група – състезават се с деца с техните благоприятни условия, с едни и същи времена “, изясни Велизар Петев от фондация „ Воден път “.

Страстите и страстите на дребните плувци към награждаването растяха с всяко едно потапяне.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР