Специалният прокурор Джак Смит добавя още обвинения срещу Тръмп, иска дата за процеса

...
Бившият президент Доналд Тръмп пледира невинен в четвъртък заедно със
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп пледира невинен в четвъртък заедно със своя помощник Уолт Наута по нови обвинения, свързани с работата на Тръмп с класифицирани документи.

ABC News съобщи, че молбата му е била внесена от неговия адвокат Тод Бланш. Тръмп не се е пледирал лично.

В първоначалния обвинителен акт той беше обвинен по 37 точки, по които той се призна за невинен. Наута, който също беше обвинен, се призна за невинен.

Специалният прокурор Джак Смит повдигна допълнителни обвинения срещу Тръмп, Наута и управителя на имотите на Mar-a-Lago, Карлос Де Оливейра, миналия месец за предполагаем заговор за изтриване охранителни кадри в резиденцията на Тръмп Мар-а-Лаго, където са били съхранявани секретните документи, и за предполагаемо възпрепятстване на федералното разследване.

Свързано

Разбиване на 3 криминални случая на Доналд Тръмп

Тази новина идва, след като Смит поиска дата на 2 януари за съдебен процес по обвинителния акт срещу опитите на Тръмп да отмени изборите през 2020 г., както съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп, фаворит в републиканците първични избори, се призна за невинен по четирите обвинения в делото за изборите през 2020 г., включително заговор за измама на Съединените щати, заговор за възпрепятстване на официално предшестващо производство, възпрепятстване и опит за възпрепятстване на официално производство и заговор срещу права.

Ако бъде одобрена, датата ще бъде две седмици преди началото на гласуването в събранията в Айова на 15 януари, което е първото събитие в президентската надпревара през 2024 г.

„Дата на процеса 2 януари ще оправдае силният обществен интерес от бърз съдебен процес — интерес, гарантиран от Конституцията и федералния закон във всички случаи, но от особено значение тук, когато ответникът, бивш президент, е обвинен в заговор за отмяна на законните резултати от президентските избори през 2020 г. , възпрепятства удостоверяването на изборните резултати и отхвърля законните гласове на гражданите“, пише Смит в съдебната документация.

Свързано

Кой е морален лидер сред кандидатите за президент през 2024 г.? Какво казва ново допитване сред гласоподаватели

Тръмп се обърна към TruthSocial Wednesday и каза, че обвиненията не са „легитимни“.

„Всички те бяха хвърлени срещу мен, бързо (и) случайно, включително местните, от моя политически опонент“, каза той. „Не е като държавата или страната да се нахвърлят върху мен. Това е нечестен политик и неговата банда бандити, които нарушават закона, за да бъдат преизбрани.“

Междувременно се очаква окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис също да обвини Тръмп и неговите съюзници за предполагаемите им усилия да отмени резултатите от президентските избори в Грузия през 2020 г. Това обвинение ще бъде четвъртото за Тръмп.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР