Специалният пратеник на ООН в Либия Гасан Саламе заяви, че

...
Специалният пратеник на ООН в Либия Гасан Саламе заяви, че
Коментари Харесай

Воюващите страни в Либия са готови да преговарят в Женева?

Специалният делегат на Организация на обединените нации в Либия Гасан Саламе съобщи, че има „ воля за започване на договаряния “ сред враждуващите в страната фракции, предава Reuters. Той добави, че двете страни в спора са подготвени да трансфорат прекратяването на военните дейности в цялостно помирение по време на почналите договаряния в Женева. Там сега договарят по петима военни представители и от двете страни, съобщи организация Фокус.
Въпреки това Саламе добави пред репортерите, че наложеното оръжейно ембарго над страната редовно бива нарушавано и от двете фракции, а нови наемници продължава да идват в Либия, където силите, лоялни на фелдмаршал Халифа Хафтар, поддържащ държавното управление в Тобрук, се пробват да завземат Триполи. В либийската столица е основано държавното управление на националното единодушие, другата страна в спора, което е прието от Организация на обединените нации, само че управлява единствено Триполи и няколко приморски града.
Военните дейности не престават, макар апелите за помирение от страна на Русия и Турция от срещите за мир в Либия от 12 и 19 януари.
Все отново Саламе увери, че двете страни целят да изгладят разликите си и да обсъдят по какъв начин да реализират мир.
„ Започнахме през вчерашния ден (3 февруари) да обсъждаме дълъг лист от точки по въпроса, като започнахме от опита да превърнем прекратяването на военните дейности в по-траен мир, по-малко нарушаван от двете страни “, сподели още Саламе.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР