Специалните пенсии за заслуги към културата в размер на 350

...
Специалните пенсии за заслуги към културата в размер на 350
Коментари Харесай

Милица от Тоника се обиди: Не й дали пенсия за заслуги

Специалните пенсии за заслуги към културата в размер на 350 или 500 лв. към този момент са преведени по сметките на естрададжиите, на които бяха присъдени, разбра HotArena.

Заради забавянето артистите и музикантите от прословутия лист прибрали парите за 3 месеца вкупом в края на май. Те обаче били изплатени единствено на звездите от първичния вид на листата. Отново " на изсъхнало " останали тези от допълнението, което не съумя да бъде узаконено поради промяната на властта. 

След като концепцията за наградните пенсии, които ще се изплащат в продължение на 3 години, бе оповестена обществено, мнозина от непопадналите в полезрението на Министерството на културата се почувстваха афектирани и възстанаха. Сред тях бе и Милица Божинова от Тоника, която звъннала в институцията да потърси сметка за какво името й липсва от листата. В следствие била включена в допълнението, само че действително заплащане за нея няма. Милица се афектирала, че тя и колежката й Ева Найденова били пропуснати за сметка на към този момент починалата Ваня Костова, която бе утвърдена, само че не доживя премията. 

Милица и Ева са измежду певиците с най-ниски пенсии у нас поради проблеми с документите, доказзващи техния стаж на сцената. Въпреки драмите към събиранията и разделите на Тоника, неутралната в свадите Милица продължава да приема участия и да си оказва помощ с хонорарите, изкарани от тях. От музиката и любовта на публиката не могат да я откажат даже претърпените житейски премеждия. Преди 2 години тя счупи крайник и известно време се движеше първо с инвалидна количка, а след това с патерици, написа Ретро.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР