Специални мерки за сигурност се въвеждат заради Апостолическото пътуване на

...
Специални мерки за сигурност се въвеждат заради Апостолическото пътуване на
Коментари Харесай

КПП-та в София и Раковски заради папата и парада на 6 май


Специални ограничения за сигурност се вкарват поради Апостолическото пътешестване на папа Франциск в България в интервала 5-7 май, както и за военния церемониал в София по случай Деня на храбростта и празник на Българската войска. Те няма да попречват опцията на жителите да участват на проведените обществени събития. Целта е повече сигурност както за участниците и за гостите на събитията, по този начин и за останалите поданици на столицата, прецизират от НСО.

От организационния щаб, който бе основан при започване на тази година, регистрираха забележителна по размер свършена работа, която отразява и условията на Ватикана. Предприеманите ограничения не са несъразмерни, а са наложителни и подхождат на прилаганите за събития от най-високо ниво стандарти, подчертаха представителите на щаба.

В София и Раковски ще бъдат построени контролно-пропускателни пунктове за инспекция на искащите да участват на събитията от плануваната стратегия. Призивът към жителите е да бъдат на местата на събитията допустимо по-рано. Контролните пунктове ще имат подготвеност за инспекции 3 часа по-рано от плануваното начало на деянията, с цел да се избегне ненужно напрежение. Изискванията за жителите са да не носят обемисти багажи, което би лишило повече време при реализирането на инспекциите. Няма да бъдат допускани хора в очевидно нетрезво положение и такива, носещи огнестрелно и хладно оръжие. За времето на провеждането на мероприятията е неприемливо потреблението на безпилотни летателни апарати (дронове), с цел да се лимитират рисковете за живота и здравето на присъстващите.

Проверките няма да се отличават от общоприетите процедури, използвани при разнообразни всеобщи прояви. В непосредственост до пунктовете за инспекция центрове на БЧК ще обезпечават минерална вода, разполагаем  ще има и медицински екипи.

Въвеждат се и краткотрайни ограничавания на придвижването по автомагистрала „ Тракия “, като срокът им ще бъде оптимално къс и след отпадане на нуждата придвижването по автомагистралата ще бъде възстановявано незабавно. Пътни служители на реда ще контролират методите към гр. Раковски по време на визитата на папа Франциск в града на 6 май.

Създадената организация е гъвкава, ограниченията за сигурност са съществени, само че в това време те няма да затруднят живота на хората, обобщиха от организационния щаб.

Гражданите и гостите на военния церемониал по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската войска, ще минават през същите контролно-пропускателни пунктове, построени за събитията от програмата на визитата на Папа Франциск.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР