Специалната версия ще работи на устройства от начално нивоAndroid Oreo

...
Специалната версия ще работи на устройства от начално нивоAndroid Oreo
Коментари Харесай

Android Oreo за още по-достъпни смартфони

Специалната версия ще работи на устройства от начално равнище

Android Oreo (Go Edition) ще обезпечи гладка работа на бюджетните смарт телефони

Гугъл разкри нови детайлности за Android Oreo (Go Edition) – трансформация на мобилната платформа, предопределена за бюджетни смарт телефони, по време на конгрес на интернет компанията в Индия.

По-рано тази година, на конференцията за разработчици през май, Гугъл за първи път повдигна завесата пред системата Android Go, която бе позиционирана за устройства от начално равнище с 512MB до 1GB оперативна памет. Сега тази платформа се назовава Android Oreo (Go Edition) и се базира на версия Android 8.1 Oreo.

Разработчикът твърди, че Android Oreo (Go Edition) обезпечава с до 15% по-висока продуктивност, спрямо първноначалната версия. Благодарение на оптимизациите, е реализирана бърза и гладка работа на системата с устройства от начално равнище.

Android Oreo (Go Edition) заема доста по-малко сторидж пространство

Приложения като Гугъл Go, Гугъл Maps Go, Gmail Go, YouTube Go, Гугъл Assistant Go, Files Go, както и Chrome и Gboard, се създават с презумпцията да употребяват по-малко памет. Предварително конфигурираните приложения в Go Edtion заемат с 50% по-малко място. Освен това специфична версия на онлайн магазина Гугъл Play Store ще отделя приложенията, усъвършенстван по този метод.

Производителите на смарт телефони ще могат да доставят първите устройства с Android Oreo (Go Edition) в околните месеци, заяви блогът на Гугъл. Кодът на новата мобилна платформа е отворен като част от Android 8.1 Oreo.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР