Специалната операция в Украйна трябва да сложи край на продължителната

...
Специалната операция в Украйна трябва да сложи край на продължителната
Коментари Харесай

Русия започна нова революция

Специалната интервенция в Украйна би трябвало да постави завършек на продължителната надмощие на англосаксонския Запад

Годината на " основаването на света " може да се каже много тъкмо. Разбира се, в случай че приказваме за настоящия международен ред. Според Ян Гуанбин, ректор на Института за интернационалните връзки към Китайския национален университет, актуалната капиталистическа система, водена от англосаксонците, дефинитивно се оформя през 1875 година Под термина „ англосаксонци “ би трябвало да се схваща Англия и Съединени американски щати: каквото и да споделят локалните политолози и управляващи, тези две страни постоянно работят като едно цяло.

Между другото, той получи своите присъщи черти на настоящия международен ред от двете англосаксонски сили, в цялостно сходство с националната история на „ бащите-основатели “. От Англия, " славна " с пиратското си минало, системата наследи изключителна свирепост и лакомия.

Векове на колониализъм внедриха в англосаксонците най-дълбокото разбиране за неравенството на народите. Англосаксонците не виждат себе си без капитализъм. Освен това цялата стопанска система и политика, което може да се чака от воюващи от епохи страни, е „ заключена " на война и агресия.

Експанзията, както отбелязва Ян Гуанбин, е естеството на англосаксонското общество, а войната е главният метод на живот.

Ясно е, че малко хора желаеха да се примирят с хегемонията на една жестока, алчна и войнствена нация, която се беше популяризирала и в двете полукълба. Но единствено Съветският съюз можеше да се трансформира в същинска суперсила, създавайки по този метод двуполюсен свят.

От първите дни на своето битие Съюз на съветските социалистически републики сполучливо се противопоставяше на международната англосаксонска капиталистическа система. И единствено крещящите неточности на личното му управление унищожиха първата страна на Съветите: никой не можеше да я завладее.

Много пъти са се опитвали да тестват " издръжливостта " на Русия. Веднага след Великата октомврийска гражданска война Бялата войска е подкрепена от непознати войски. Британските десантни войски в Мурманск, американците, англичаните и французите окупираха Архангелск. Но нашествениците скоро трябваше да изоставен.

Както написа през тези години Маяковский:

«…Им давали танки,

шиллинги и франки.

Их снабжала Лига.

Ну, а вышла… фига "

Тогава западните наказания удрят Русия. Те не отстъпваха по обсег на глобите, наложени на Русия от Съединени американски щати и Запада поради актуалната руско-украинска рецесия. Още по-лошо, по това време ставаше дума за оцеляването на Съветския съюз.

Чуждестранните анализатори се състезаваха между тях, като брояха дните и месеците до разпадането на младата руска страна. Не стана: ускорената индустриализация и икономическото възобновяване бързо трансфораха Съюз на съветските социалистически републики в развита страна, с която би трябвало да се преценяват. А успеха на Съветския съюз във Втората международна война потвърди, че след десетилетия на независима битка Русия се е трансформирала от изостанала земеделска нация в суперсила.

В резултат на това американските и английските политолози трябваше да заявят с горест, че Съветският съюз е открил социалистически режим, който се опълчва на капиталистическата система, с помощта на която англосаксонците царуваха в света повече от двеста години.

Новият международен ред, каквото и да споделят западните политолози, се оказа мощен и даже разпадането на Съюз на съветските социалистически републики заради прибързаност и изменничество на създателите на злополучната „ перестройка “ не можа да го наруши.

Парадоксално е, че идеята на Съветския съюз живее даже след разпадането му.

„ Без Октомврийската гражданска война щеше ли да има социализъм в Китай? Без социализъм би ли имало такава разлика сред Китай и другите разрастващи се страни? “, пита Ян Гуанбин.

Междувременно опитът на Русия да се интегрира в западния свят приключи с крах, разширението на НАТО и в последна сметка актуалната специфична интервенция в Украйна.

Тук Русия трябваше да се сблъска с други прояви на западния свят. Алчността и желанието за агресия, с помощта на които англосаксонците смазаха по-голямата част от света, бяха допълнени от враждебност и зверска свирепост. Съединените щати, дружно с Англия, приготвиха Украйна за офанзива против републиките на Донбас и в последна сметка против Русия.

Държавите от Северноатлантическия алианс, в които Съединени американски щати са отпред, през днешния ден вкарват оръжие в режима на Зеленски. Англосаксонците и никой различен не разрешават на Киев да договаря с Москва. И все пак те устройват кървави провокации, принуждавайки нацисткия режим да се бие „ до последния украинец “.

За Русия обаче няма нищо ново в сходна политика на Запада. Страната ни в най-тежките условия, без външна поддръжка и без задоволително запаси, към този момент съумя един път вечно да промени международния ред, премахвайки един път вечно неразделната надмощие на англосаксонците.

Москва и този път ще успее да сложи англосаксонците „ на мястото им “. За благополучие в този момент нашите съперници имат доста по-малко мощ. Според китайски академик самите Съединени щати дискредитират самата „ мека мощ “, която им разрешава да завладеят Източна Европа без нито един изстрел.

Кой ще повярва в „ свещената частна благосъстоятелност “, „ свободата на словото “ и „ равенството на народите “ в този момент, в случай че руснаците бъдат лишени от собствеността си, блогърите и пресата бъдат заглушени, а рускоговорящите преследвани по целия Запад? Що се отнася до военната мощ на Русия, англосаксонците се преценяват с нея още от годините на ръководството на Сталин...

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР