Специална селекция от 12 постера, показваща историята на първото списание,

...
Специална селекция от 12 постера, показваща историята на първото списание,
Коментари Харесай

Изложба, подредена в сградата на община „Родопи“, ни пренася век назад с вълнуващи кадри от началото на 20 век

Специална селекция от 12 постера, показваща историята на първото списание, което стартира да се издава в Родопите – „ Родопски прогрес “ беше открита в постройката на община „ Родопи “. Домакин на събитието бе кметът Павел Михайлов. Изложбата представя достоверни документални свидетелства за най-дълго издаваното списание в Родопите-  от януари 1903 до началото на Балканската война. Повод за изложбата е 120 години от излизането на първия брой на списанието.
Прочетете още
Наситена с история, експозицията е част от събитията, свързани с разкриване на  реновираната постройка на НЧ „ Родопски напредък-2019 “ в село Ситово. То е първото възобновено читалище за последните петдесет години в Средните Родопи като институция, а след три години усилена работа към този момент има и своя дом.

„ Нашето читалище в Ситово се назовава „ Родопски прогрес “. Така, един тип, означаваме 120 години на нашия патрон и каним жителите на община „ Родопи “ да бъдат посетители на честванията във връзка разкриване на читалищната постройка в селото “, сподели Нели Маркова, ръководител на читалището. Тържеството ще бъде на 24 май, с начален час от 11:30 часа, когато могат да бъдат видени всички 20 постера от изложбата и са готови още забавни изненади.

В поддръжка на самодейността общината даде фоайето на третия етаж  в постройката, където са подредени цветните плакати.

„ За дребните обитаеми места читалищната активност има огромно значение за културния живот и точно по тази причина Община “Родопи “ се стреми да оказва поддръжка за активността и действието им “, разяснява кметът Павел Михайлов. Той получи и особено ръчно направена грамота за подаяние и с признателност за оказаната поддръжка.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР