Специална прожекция на филма Звезди (мастерирано копие), копродукция на ГДР

...
Специална прожекция на филма Звезди (мастерирано копие), копродукция на ГДР
Коментари Харесай

Специална прожекция на филма Звезди в чест на Анжел Вагенщайн

Специална прожекция на кино лентата " Звезди " (мастерирано копие), копродукция на Германска демократична република и България от 1959 година с режисьор Конрад Волф, провеждат " София филм фест ", Гьоте-институт и издателство " Колибри ". Сценарият на кино лентата е на Анжел Вагенщайн, оператор е Вернер Бергман, музика - Симеон Пиронков. В функциите са Саша Крушарска, Юрген Фрорип, Ерик Клайн, Стефан Пейчев, Милка Туйкова, Лео Конфорти, Ицхак Финци. Продукция - Boyana Film, Deutsche Film (DEFA).
Събитието оказва чест на именития киносценарист, публицист и държавник Анжел Вагенщайн, който ще бъде почетен, както ДУМА писа, с Наградата на София за своя принос към изкуството на киното в навечерието на 100-годишния си празник. В рамките на прожекцията ще бъде излъчено видеообръщение на Джеки, научи ДУМА от Жаклин Вагенщайн, изпълнителен шеф на изд. " Колибри ".
Филмът " Звезди " е отличен с Голямата премия на журито в Кан през 1959 година Това е един от първите филми в историята на киното, отдадени на Холокоста.
Прожекцията е на 11 март от 18 ч. в Дома на киното.

Гръцки евреи са екстрадирани до лагера на гибелта Аушвиц, като по пътя те стопират за малко и в България. Един от подофицерите на нацисткото поделение се влюбва в еврейска госпожица, което последователно го кара да осъзнае уродливата същина на фашизма. Обзет от тревожни мисли за своето лично място в тази война, той, дружно с група българи, провежда бягството на момичето.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР