Специализираният наказателен съд призна Гриша Ганчев за невинен по т.нар

...
Специализираният наказателен съд призна Гриша Ганчев за невинен по т.нар
Коментари Харесай

Спецсъдът оправда Гриша Ганчев по „захарното“ дело


Специализираният углавен съд призна Гриша Ганчев за почтен по т.нар „ захарно “ дело за данъчни закононарушения, оповестява правният уебсайт lex.bg.

Бизнесменът и още деветима отговаряха поради продажба на захар без фактури за над 700 000 лева Според прокуратурата Ганчев е бил началник на проведената престъплна група с присъединяване на ръководители на „ Литекс Комерс “. В последна сметка присъда, и то – условна, получи единствено един от тях.

Председателят на състава Лилия Георгиева е подписала решението с изключително мнение.

Ганчев беше упрекнат и за закана за ликвидиране на някогашния началник на Национална агенция за приходите Красимир Стефанов. Последният обаче отхвърли да се е почувствал застрашен и отхвърли да бъде конституиран като страна по делото.

Разследването стартира още напролет на 2012 година, когато синът на Ганчев и още няколко души бяха задържани, само че в идващите две години по този начин и не стигна до съд. Обвинителен акт беше импортиран едвам откакто обвинените желаеха делото или да бъде прекъснато, или да влезе в съда.

Днешната оправдателна присъда не е дефинитивна и прокуратурата може да я стачкува пред Апелативния профилиран углавен съд (АСНС).

Спецпрокуратурата съди Ганчев и по второ дело, което още веднъж е за данъчни закононарушения при търговия със захар.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР